Er du en motorsyklist? Hvor lenge har du hatt motorsykkelen din? Her er noen tips til hva du bør tenke på som eier av en motorsykkel. En godt vedlikeholdt motorsykkel vil yte godt og vare lenge.

Her er noen tips som enhver motorsyklist bør få med seg og utfør:

Kjedespenning

Et kjede med feil spenning resulterer i tidlig slitasje både på kjede og girkasse. I tillegg kan det gjøre gir- overgangene vanskelig. Et sykkelkjede med feil spenning kan også ryke, og det er veldig kjedelig hvis du er ute på tur.

Sjekk sykkelhåndboken for å få vite hvordan du justerer sykkelkjedet til riktig spenning. Husk å legge vekt på sykkelen, så det simulerer spenning under kjøring.

Håndboken vil også inneholder de riktige momentinnstillingene for hver bolt relatert til kjedespenning. Moment er mengden kraft som trengs for å stramme en bestemt bolt. Du må også være utstyrt med relevant verktøy, som momentnøkkel, for å gjennomføre en vellykket stramming. Ikke glem å smøre kjedet i samme slengen.

Kjølevæske

Som motorsyklist bør du vite hvordan du kontrollerer kjølevæskenivået på sykkelen din. Dette er noe vi ofte forsømmer, men tar bare noen få minutter. Det kan hende du må sjekke bruksanvisningen for dette også, for å finne hvor ekspansjonstanken for kjølevæske er. Øvre og nedre nivåer er merket på utsiden.

Etterfyll om nødvendig, men sørg for at motoren er kald før du åpner lokket.

Nå og da må du også skifte kjølevæske etter intervallet på den typen kjølevæske du bruker. Dette er ikke vanskelig.

Finn dreneringspluggen, som vanligvis ligger i nærheten av vannpumpen. Hvis du ikke finner den, kan du se i brukerhåndboken for din type sykkel.

Når kjølevæsketanken er tom, setter du i drenspluggen igjen og fyller opp med kjølevæske og avionisert vann. Sett på alle deksler igjen og kjør en liten tur, før du sjekker nivået, etterfyll hvis behov.

Smøring

Det er nødvendig å smøre alle bevegelige deler for jevn kjøring. En motorsyklist bør av og til smøre kjedet, fjæringer og andre bevegelige deler. Fjern gammelt fett og olje med WD-40 Multispray før du påfører ny olje eller fett.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er tykket på emballasjen.