Du finner rust på bilen, rør, verktøy, sykkelhåndtak og på så mange metalloverflater etter en snørik vinter eller regnfull vår. Men hva fjerner rust? Er det i det hele tatt noe som kan fjerne de skjemmende brune flekkene fra verdigjenstandene dine? Og det er det selvfølgelig, her får du tips til hva som fjerner rust.

Enkle metoder for hva fjerner rust

1. Skrubbing

Et flott sted å begynne som hjemme prosjekt, er å skrubbe den rustne overflaten. Ikke med en gammel fille, men med en ball av aluminiumfolie, stålbørste, sandpapir eller stålull. Hvis rusten på den aktuelle metalloverflaten ikke har fått for dypt ned i metallet, skal det være ganske enkelt å fjerne denne. Hvis dette ikke fjerner flekkene, kan du gå videre i neste sted på hva fjerner rust.

2. Hvit eddik

Hvis det fortsatt er rust på overflaten etter iherdig skrubben, må det sterkere lut til. Du kan da prøve med hvit eddik. De fleste har eddik stående på kjøkkenet og eddiksyre er kjent for å ta rust. Legg gjenstanden i eddik eller smør det utover overflaten. La virke og skyll grundig. Hvit eddik kan faktisk skade metalloverflater hvis det blir liggende på for lenge.

3. Hva fjerner rust: Natron

Dette er nok et husholdningsprodukt som kan rengjøre mye i hjemmet. For at det skal virke på rust, må du blande natron med vann til det det blir en pastalignende substans. Den skal være tykk nok så den blir hengende på overflaten. La det virke en stund før du bruker en stålbørste eller stålull til å skrubbe overflaten med.
Hvis ingen av overnevnte strategier virker, trenger du kjemisk styrke til å løse rustproblemet.

4. Hvordan fjerne rust med WD-40

Dette flerbruksproduktet er kjent for både å fjerne rust og å forebygge mot rustdannelse. Alt du trenger å gjøre er å påføre overflaten med WD-40 Multispray og deretter skrubbe med en stålbørste. Husk å vaske hendene hvis du har kommet i kontakt med produktet.
Test alltid først på et lite synlig område for å sjekke om overflaten tåler bruk av WD-40. Bruker du WD-40 regelmessig på overflater som er utsatt for rust, vil du unngå at rust oppstår i utgangspunktet.
Hvis vanlig WD-40 Multispray ikke gjør jobben, kan du bruke WD-40 Specialist Penetrant. Dette produktet er spesialdesignet for å trenge gjennom skitt og rust, og kommer enkelt til i kroker og kriker.
Hva fjerner rust? Bruk WD-40 så har du løsningen.