En motorsag kan være veldig nyttig og allsidig. De er ofte brukt av villaeiere og av fagfolk. De har overraskende blitt ganske vanlig fordi de kan være farlig, så vær forsiktig når du håndtere en. Ettersom motorsag er en investering, lønner deg seg å ta godt vare på den med regelmessig rengjøring. Da forlenger du levetiden og du har en motorsag som fungere som den skal når du trenger den. For at du skal kunne rengjøre den må du vite hva kan du rengjøre motorsagen med.

 

Rengjøring av de forskjellige delene.

1.      Rengjøring av bensintanken

Sørg for at motorsagen er avslått.

Fjern så bensinfilteret til motorsagen ved å trekke ut bensintanken med hendene. Hvis bensinen har vært på tanken i mer enn to måneder bør du tømme den.

Deretter dypper du tanken ned i et sterkt løsningsmiddel for å fjerne alt smuss og forurensing på utsiden av tanken. Men hva kan du rengjøre motorsagen med når det gjelder bensintanken? Løsningsmiddel som tynner eller aceton kan brukes til dette.

      2.     Tennplugg

Sett motorsagen i oppreist stilling på en benk og ta ut tennpluggen. Hvis du kan se noen sprø eller tørre svarte avleiringer på elektroden kan du bruke en fil til å fjerne de. Hvis dette ikke hjelper bør du vurdere å sette inn en ny tennplugg.

3.      Luftfilter

Hva kan du rengjøre motorsagen med når det gjelder luftfilter? Se brukermanualen for å ta ut luftfilteret. Rengjør luftfilteret ved hjelp av lufttrykk eller dypp det i varmt såpevann. Husk å tørke filteret helt før du setter det på plass igjen.

4.      Gnistfanger

Denne komponenten er plassert bak mufflene og har en tendens til å bli tilstoppet på grunn av eksosrøyken. For å rense den må du løsne boltene med skrutrekker og spraye den med en bremserens. Hvis den er skadet er det bedre å erstatte den med en ny.

Tips: Bruk WD-40 for rustbeskyttelse og smøring.

Litt WD-40 kan bidra til å smøre motorsagens kjede. Ikke bare vil dette produktet hjelpe deg med å beskytte kjedet, det vil også avvise smuss i lengre tid. WD-40 beskytter også motorsagen mot rust.

Hva kan du rengjøre motorsagen med? Det vet du nå. Følger du disse tipsene vil motorsagen være ren og klar til neste oppdrag.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.