Metall har en viktig rolle i våre liv. Nesten alt rundt oss er enten laget av metall eller bruker metall på en eller annen måte som en viktig komponent. Dette er grunnen til at vi bør være mer opptatt av å beskytte de mot rust og korrosjon. Uten rustbeskyttelse kan det oppstå flere unødvendige problemer. Med riktig rustbeskyttelse varer utstyret lenger.

Hva skjer med metall uten rustbeskyttelse? La oss se på årsakene til at rustbeskyttelse er viktig og hvorfor vi trenger det.

1.      Uten rustbeskyttelse blir det mer korrosjon

Korrosjon utgjør en høy risiko for metallets levetid. Alle typer metall kan når som helst korrodere. For eksempel er det mer sannsynlig å oppleve rust og korrosjon i områder med høyere luftfuktighet. På samme måte har også områder med høyere forekomst av reaktive kjemikalier i omgivelsene også en høyere risiko for korrosjon.

Salting av veier om vinteren er også noe som forårsaker rust og korrosjon på biler. Korrosjon er en type slitasje, derfor er det viktig å rustbeskytte.

2.     Uten rustbeskyttelse vil ikke metallet vare lenge

Korrosjon betyr at metallet mister sin styrke. Når metallet begynner å ruste, vil rusten spise opp metall og til slutt er det ingen ting igjen. For å unngå at dette skjer må du rustbeskytte og metallet vil ha mye lengre levetid.

3.     Uten rustbeskyttelse vil metallet miste sin glans

Rustent metall mister sin glans og utseende. Ville du ha kjøpt en sykkel med rusten ramme? Selv om gjenstanden fortsatt tjener sin hensikt, vil den ikke se attraktiv ut. Du vil mest sannsynlig ønske å kvitte deg med den rustne gjenstanden.

Selv om rust kanskje ikke bekymrer deg, så kan rust også sette flekker på klærne dine. Og det er gjerne noe vi vil unngå.

4.    Uten rustbeskyttelse vil metallet miste sin styrke.

Som nevnt ovenfor, når et metall begynner å korrodere, vil metallet miste sin styrke. Dette er den største grunnen til at broer må belegges med rustbeskyttende maling. Ellers ville disse metallkonstruksjonene være farlige, spesielt de som skal holde tunge gjenstander.

Det er mange fordeler med å rustbeskytte dine metallgjenstander, det vil også spare deg for penger i fremtiden.

 Rustbeskyttelse ved hjelp av WD-40

Det er flere metoder å rustbeskytte metall, for eksempel galvanisering og maling. WD-40 kan rustbeskytte dine gjenstander under de fleste forhold.

Nå ser du kanskje hvor viktig det er med rustbeskyttelse. Gi WD-40 en sjanse, og hvis du vil vis oss dine resultater, tag oss på sosiale medier med #WD40Rustbeskyttelse. Vi vil gjerne se hvordan det det går.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.