Rustflekker reagerer vanligvis ikke på typiske flekkfjerningsbehandlinger. Har du fått dette på tøyet eller et møbler vil du gjerne fjerne det. Her vil vi lære deg hvordan du kan fjerne rustflekker fra en rekke materialer i hjemmet ditt.

Før du setter i gang med å fjerne rustflekker med en av disse metodene, bør du først teste på et lite synlig område for å forsikre deg om at overflaten tåler behandlingen.

1.      Fjerne rustflekker fra vindusrammer

Ved lette rustformasjoner, trenger du kun å spraye på litt WD-40 og la det virke i 1 til 3 timer. Er det mye rust bør det virke over natten. Du kan også være sikker på at produktet er helt trygt å bruke, ettersom det inneholder en biologisk nedbrytbar, giftfri formel. Du trenger ikke å bekymre deg for barn eller kjæledyr i hjemmet mens du bruker WD-40.

2.      Fjerne rustflekker fra teppet

Spray litt WD-40 på en lofri klut og gni denne over området hvor rustflekken sitter. Fortsett til rustflekken er borte fra teppet og overført til kluten.

3.      Fjern flekker og smør motorsagen

WD-40 vil gjøre at kjedet på motorsagen er smurt riktig. Det gir mindre friksjon mellom kjedet og styrestangen, motorsagen sager jevnere og kjedet sklir lett rundt. Det igjen resulterer i at Motorsagen produserer mindre varme og jobber med maksimal effekt.

WD-40 vil også gi god rustbeskyttelse og avvise uønskede forurensninger (som rustflekker). Spray på og tørk av overflødig med en fille, da for mye olje også kan være dårlig for motorsagen din.

4.      Fjerne rustflekker fra gulvflisene

Flekker og maling på gulvfliser er ikke alltid lett å fjerne, men her kan vi også anbefale WD-40 på det sterkeste.

Selv på gamle fliser kan WD-40 brukes for å fjerne flekker. Sørg for å ventilere godt i rommet du bruker WD-40. Sett på vifter og åpne vinduene.

5.      Fjern rust fra messing

Når du er utstyrt med WD-40, er alt du trenger å fukte en mikrofiberklut med produktet og gni denne over messingoverflaten. Fortsett å polere med kluten et par sekunder og la det tørke.

Det var 5 tips til hvordan fjerne rustflekker og andre flekker i hjemmet. WD-40 er virkelig et flerbruksprodukt, og har over 2000 bruksområder.