Du lar vel ikke sykkelen din være skitten? Du bør rengjøre sykkeltilbehøret og sykkelen regelmessig, hvis ikke vil det tære på sykkelen. Sykler er ikke billig, så hvorfor ikke ta vare på den du har? En velfungerende sykkel gir bedre opplevelse av turen.

 

Hvorfor bør du rengjøre sykkeltilbehøret?

Det er så mange små deler og tilbehør på sykkelen som du ikke må glemme å rengjøre. Alle har en bestemt funksjon som er viktig for at sykkelen skal fungere optimalt. Etterlater du svette på rammen av karbonfiber kan dette påvirke sykkelen. Tilsvarene kan det føre til slitasje på sykkelens kassett og kjede hvis det samler seg smuss på drivstasjonen. Eventuelt smuss på dyre karbonfelger i regnvær kan påvirke bremsene.

For å bevare sykkelen og sykkelgleden, bør du rengjøre sykkeltilbehøret regelmessig.

Hvor ofte bør du rengjøre?

Du bør rengjøre sykkeltilbehøret og sykkelen etter et par turer, spesielt hvis du sykler i regnvær. Den gode nyheten er at med moderne verktøy og rengjøringsmidler som WD-40, er dette en forholdsvis enkel jobb å utføre. Jobben blir også enklere hvis du rengjør regelmessig. Venter du for lenge, sitter gjerne smuss og skitt bedre fast, og du må gå på med mer kraft og tid.

Smuss og skitt på bevegelige deler påvirker sykkelturen. Bevegelsene blir begrenset og du må tråkke mer for å få fremdrift. Etter rengjøring vil du kjenne en forskjell i ytelsen.

Bruk litt tid på å rengjøre sykkeltilbehør og selve sykkelen. Det vil forlenge levetiden samtidig som det gir deg bedre opplevelse av sykkelturen.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.