På grunn av sine fantastiske egenskaper blir silikon brukt i en rekke produkter, og med stor variasjon i form og bruk. De er ofte varmebestandig og er i alt fra oljer til fast stoff. Silikon brukes blant annet som smøremidler, fugemasse, skumdempere, og også i medikamenter og kosmetikk. Dette fordi silikoner i ren form er giftfrie og fremkaller da ikke allergi.

Silikonbaserte smøremidler har blitt en viktig del av «Gjør-det-selv» kittene, og her er noen av grunnene til det:

Du kan smøre neste alt

En av de største fordelene silikonbaserte smøremidler har å tilby, ligger i hvordan de kan smøre nesten alt. Uavhengig om materialet er gummi, plast eller metall, silikonolje er superglatt og kan av den grunn brukes på nesten alle overflater.

De kan beskytte mot fuktighet

En annen fordel med silikonbaserte smøremidler er evnen til å beskytte mot fuktighet. Ved å spraye silikonmiddelet på overflaten av gjenstanden dannes det et beskyttende lag mot vann og fuktighet, helt til middelet blir fjernet. En rekke materialer blir forringet og ødelagt av fuktighet, spesielt metall. Ved å bruke silikonbaserte smøremidler på metall vil du beskytte de mot rust.

De kan brukes ved lagring

Ved vinterlagring av redskap og verktøy er det smart å beskytte de med et silikonbasert smøremiddel. Før du setter de bort for vinteren bør du rengjøre de for smuss og olje. Deretter smører eller sprayer du de inn med et silikonbasert smøremiddel. Redskap og verktøy er nå beskyttet mot vinterens elementer og de er klare til bruk neste sesong.

De kan brukes til vedlikehold

I vårt daglige liv er vi omgitt av mange komplekse mekanismer som krever vedlikehold. Til dette er silikonbaserte smøremidler perfekt å bruke. Alt fra vedlikehold av bilmotor til kjøkkenmaskiner, silikonbaserte smøremidler kan brukes på et stor utvalg mekanismer og formål. For eksempel anbefales det å spraye silikon på undersiden av bilen, spesielt om vinteren. Dette forhindrer at fuktighet ødelegger bilen din med rust.

Prøv WD-40 Specialist Silicone Lubricant neste gang du trenger et silikonbasert smøremiddel