Terrassedører spiller en viktig rolle i å holde huset trygt, så da er det åpenbart viktig at den smekker på plass og låsen fungerer riktig. Det er normalt at rusk og skitt kommer inn i dørlåser og en dørlås vare heller ikke evig. Med tid og stunder vil den slutte å virke og det er da viktig at du vet hvordan bytte låsen på terrassedøren. Det er ganske enkelt og det eneste du trenger er en skrutrekker og en ny dørlås. Her følger en beskrivelse på hvordan du gjør det.

Hvordan bytte låsen på terrassedøren

Inspiser

Først inspiserer du låsen. Ofte kan du oppdage at disse terrassedørlåsene har flere pinner som du finner i normale dører. I disse typer dørlåser kan smuss lett komme inn, noe som resulterer i at mekanismen inne i dørlåser kjører seg fast. For fjerne smuss inne i låsen trenger du en grafitt låsspray som du sprayer inn i låsen. Dette vil fjerne forurensninger som eventuelt er inne blant pinnene i låsen.

Smør låsen med WD-40 Multispray

Noen terrassedører låses ved at noe beveger seg opp og ned. Disse typer dørlåser opplever de samme problemer med skitt og må håndteres på samme måte. Hvis du ikke vet hvordan bytte låsen på terrassedøren, kan du prøve med WD-40 for å se om det hjelper på problemet.

  Hvordan bytte låsen på terrassedøren

Hvis det ikke hjelper med smøring, må dørlåsen byttes ut.

Fjern sylinderen

Hvis du ikke ser sylinderens festeskruer, da er det skiver som dekker disse. Bor igjennom disse med et 2,5 mm bor. Disse dekkskivene er kun 3 mm dype, så pass på at du ikke borer ned i skruen under. Vipp så ut skivene med for eksempel en syl eller annen spiss gjenstand. Da kommer skruene til syne.

Har du sylinder med nøkkelhull både innvendig og utvendig, dobbelt sylinder, så skrur du ut de fire skruene og sylinderen er nå løs.

Har du sylinder med vridbar lås på innsiden er det to festeskruer på innsiden av døren som skrus helt ut.

Ta av dørvrideren.

Ta av dørvrideren ved å skru ut festeskruene til denne.

Skift dørlåsen

Låsestolpen er festet i døren med to skruer. Disse skruene løsnes og låsen kan fjernes. Nå har du fjernet låsen i prosedyren på hvordan bytte låsen på terrassedørene. Sett inn den nye låsekassen og fest den med skruene. Sett på dekkskiver hvis dette følger med.

Sett på plass sylinderen

Hvis det er et kryss på låsekassen der sylinderen skal settes inn, vil du finne en pil på en av enende av krysset. Denne pilen skal peke nedover på begge sider av døren. Er det ikke noe kryss kan du montere sylinderen direkte.

Test

Før du dekker skruene med skiver, tester du låsefunksjonen. Sørg for at du kan lås opp og igjen fra begge sider. Test først med døren åpen og deretter med døren igjen.

Siste finish

Dekk skruene med dekkskiver og sett på plass dørvrideren igjen.

Og der vet du hvordan bytte låsen på terrassedøren fungerer. Dette er en oppgave du fint kan klare selv.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.