Er du en av de som sykler mye? Kanskje du også sykler til jobben i sommerhalvåret. Ved mye bruk blir også håndtaket på sykkelen utsatt for slitasje, og det vil komme til det at du må bytte sykkelhåndtak.

Dette er en jobb du kan gjøre selv og vi forteller deg hvordan du går frem.

Hvorfor bruke sykkelhåndtak av gummi?

Håndtak av gummi gir en god passform for hånden. De flytter seg ikke fra plassen, hvis du har satt de på riktig. De faller heller ikke av når du sykler eller vrir seg rundt. Utfordringen er å sette de på riktig uten å rive i dem. Det er viktig at de ikke blir utvidet i det du setter de på sykkelstyret, da det kan gjøre at de løsner og faller av.

Hvordan bytte sykkelhåndtak.

Du trenger et godt smøremiddel for å få gummihåndtaket på plass. Du kan bruke WD-40 Multispray til denne oppgaven.

1.    Fjern det gamle gummihåndtaket

Bruk en kniv til å skjære løs det gamle håndtaket fra sykkelstyret.

2.    Rengjør håndtaket

Rengjør godt der gummihåndtaket har vært for å fjerne rester. Tørk godt etterpå.

3.    Bruk WD-40 som smøremiddel

Spray WD-40 på innsiden av gummihåndtaket og skyv det på sykkelstyret. Ikke dra det på, men skyv det inn på styret. Plasser håndtaket der du vil ha det i riktig retning. Siden gummihåndtaket har smøring på innsiden kan du justere så det sitter på helt riktig plass.

4.    La det tørke

Før du kan ta i bruk sykkelen, er det viktig at du lar gummihåndtaket tørke helt. Bruk en klut til å tørke av overflødig smøring. Når smøremiddelet har tørket helt, kan du igjen ta deg en sykkeltur uten at håndtaket løsner.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .