Å ha en port av metall i hagen eller ved inngangen til eiendommen er et godt valg. De er slitesterke, av høy kvalitet og gir eiendommen sjarm og klasse. Selv om en metallport koster mer enn en port av tre, så varer de lenge hvis de blir vedlikeholdt regelmessig.

Her kommer vi med noen tips til enkel rengjøring og vedlikehold:

Steg 1 – Vask metallporten med såpevann

Bruk en bøtte og fyll litt mild såpe i, deretter tilsetter du varmt vann. Bland det med hendene til det skummer. Bruk en svamp og vask porten. Med en lett skrubb fjerner du også ekskrementer fra fugler og annen smuss som sitter fast. Vask begge sider av porten.

Steg 2 – Skyll

Etter at porten er godt vasket med såpevann, tar du en vannslange og spyler metallporten godt. Sørg for å fjerne all såpe, da såpe som ligger igjen kan misfarge overflaten. Bruk et håndkle til å tørke over og la metallporten tørke.

Steg 3 – Se etter rust

Et av de største problemene med metallport er rust. Hvis de ikke blir godt vedlikehold er det store muligheter for at de begynner å korrodere. Det er lettere å fjerne rust tidig, før det tar helt overhånd.

Steg 4 – Fjern rust fra metallporten

Hvis du finner rust på metallporten, ta litt sandpapir og slip det bort. Sørg for å fjerne all rusten, men vær forsiktig så du ikke ødelegger malingen. Gå over hele porten på begge siden og fjern all rusten.

Steg 5 – Vask og skyll

Når all rusten er fjernet vasker du over porten igjen som i steg 1. Skyll godt og la porten lufttørke.

Steg 6 – Påfør primer

Velg en primer som passer din metallport. Se til at den også har rusthemmende midler så porten holder seg rustfri lenger. For enkel påføring velger du en primer som kan sprayes på. Start fra toppen og jobb deg nedover, på begge sider. Du kan legge på to lag med primer for bedre beskyttelse. Husk å la de første laget tørke godt før du påfører neste.

Steg 7 – Smør lås og hengsler

For at porten skal gli lett er det viktig å smøre med riktig smøremiddel. WD-40 er utmerket til å smøre lås og hengsler. Ikke bare smører den godt, den forhindrer også rust. Rust gjør metallporten vanskelig å åpne. Med WD-40 kan du være trygg på at lås og hengsler virker som de skal.

Steg 8 – Maling

Dette er ikke noe du trenger å gjøre hver gang du rengjør metallporten. Velg en maling som passert til din type metallport. Vi anbefaler Hammerite til maling av metallgjenstander. Et strøk med maling vil beskytte mot rust, du kan også ha på et strøk til for bedre beskyttelse.

En metallport ser ikke bare fantastisk ut, den gir også beskyttelse og er slitesterk. Ved å vedlikeholde den regelmessig vil den også vare utrolig lenge.