Hvordan du fjerner tyggegummi fra sko

Har du noen gang tråkket på tyggegummi med sko? Da vet du kanskje også hvor vanskelig det kan være å fjerne den igjen. Det er fortsatt håp for skoene dine, her er noen av metodene du kan bruke som fjerner tyggegummi:

Bruk is

En av de vanligste metodene som fjerner tyggegummi fra sko er å bruke is. Og da mener vi is som i frosset vann, og ikke den du spiser på pinne. Is fjerner tyggegummi fra sko uten å ødelegge stoffet på skoen. Alt du trenger å gjøre er å fylle en plastpose med isbiter og plassere skoen på denne. Sørg for at tyggegummien har kontakt med posen. Pass på at posen er tett, så vann ikke renner ut og ødelegger skoen.

Dette er en prosess som kan ta en stund, så hvis mulig, sørg for at den står et sted hvor isen ikke smelter med det første. Etter tilstrekkelig tid vil tyggegummien fryse og du kan skrape den av. Dette er en tidkrevende metode og har du dårlig tid vil jeg anbefale en annen løsning som fjerner tyggegummi.

Løse opp tyggegummien

Du kan enkelt løse opp tyggegummien ved å bruke tennvæske. Tennvæske består som oftest av nafta, som er brannfarlig. Det du gjør er å ta tennvæske på en klut og gni dette over tyggegummien. Dette løser opp og fjerner tyggegummi under skoen. Sørg for å gjøre dette på et godt ventilert sted.

Acetonbasert neglelakkfjerner kan også løse opp tyggegummi. Samme prosedyren som ved tennvæske, hell det på en klut og gni over tyggegummien til den er borte. Merk deg at både tennvæske og neglelakkfjerner kan ødelegge skoen, vær spesielt forsiktig med semsket skinn.

WD-40 Multispray

WD-40 har over to tusen bruksområder, så det er ingen overraskelse at den også fjerner tyggegummi. Spray WD-40 på tyggegummien og område rundt og la virke. Unngå å få WD-40 på stoffet, da det kan skade noen overflater. Etter ca. 1 minutt kan du tørke bort tyggegummien med en klut. Gjenta prosessen hvis ikke alt løsner. Husk bare å rengjøre sålen for WD-40 etterpå.

 

Del gjerne dine gjør-det-selv tips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway