Som motorsykkeleier er du trolig opptatt av å ha en skinnende blank motorsykkel. Det er mye hyggeligere å reise ut på tur når sykkelen er ren og velholdt. Dette kan også spare deg for både tid og penger, da oppbygging av skitt og smuss tærer unødvendig på motorsykkelens deler. Her har vi noen tips på hvordan du skal rengjøre motorsykkelen.

 

Bruk vann og kun egnede rengjøringsmidler

Vask med vann, men pass på at du ikke får vann på områder som kan gjøre skade. Bruk bare egnede rengjøringsmidler til jobben. Det finnes egne produkter for alle formål. Vær oppmerksom på at du ikke bruke rengjøringsmidler med slipemidler eller midler som kan skade krom og lakk på motorsykkelen.

Shampo og vaskemidler beregnet til bil har lav pH-nivå, noe som sørger for at lakken ikke blir skadet. Se etter anbefalte produkter for de forskjellige delene som skal vaskes; lakk, sete osv. Da er du sikker på at du får en skinnene blank motorsykkel.

Høytrykk

Å bruke en høytrykksvasker er en fantastisk måte å fjerne smuss fra bilen, og det samme gjelder for motorsykkelen. Det fjerner effektivt leire og smuss som har festet seg. Med høytrykk kommer du også til vanskelig tilgjengelige områder hvor du ikke når med klut eller børste. Ved å fjerne smuss fra disse områdene forhindrer du også korrosjon.

På den annen side må du være forsiktig når du bruker høytrykk. Pass på at ikke vann trenger inn i elektriske kretser og forårsaker feil, du må også passe på å smøre opp igjen deler som trenger smøring hvis du har vasket bort dette. Dekk til utsatte ledninger før du starter med høytrykksvask.

For å få en skinnende blank motorsykkel bør du ha riktig utstyr

For å få gjort rengjøringsjobben riktig bør du ha det essensielle tilbehøret tilgjengelig. Dette inkluderer børster, filler, svamper mm. Bruk separate svamper og filler for de forskjellige områdene på sykkelen. Det vil si at har du brukt en svamp på områder som er innsatt med fett, bør du ikke bruke denne på setet. Du ender bare opp med å grise til setet med fett.

Det samme bør du tenke på hvis du har bruke en fille til å fjerne smuss fra skjermer, da bør du ikke bruke denne filla på lakken. Da kan du ende opp med å lage riper. Bruk en børste til å rengjøre dekk og til områder rundt motoren som kan være dekket med fett eller olje. Du kan også bruke en gammel tannbørste til mindre områder.

Smøremiddel

Hvis du har vasket av smøremiddelet på f.eks. kjede må du smøre opp dette igjen. Bruk et egnet smøremiddel som passer til det du skal smøre.

La motorsykkelen skinne med WD-40

Synes du motorsykkelen ikke ble så blank som du håpet etter vask? Da kan det hende du må gå på med å polere. Dette beskytter også lakken mot korrosjon og falming.

Du kan også bruke WD-40 for å få en skinnende blank motorsykkel. Det beskytter også mot fremtidig korrosjon.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.