Sykkelkjedet er den avgjørende komponenten på sykkelen din, det er den som overfører energien fra pedaler og til hjulene. Har du ikke et rent sykkelkjede, vil denne overføringen bli dårligere. Og resultatet er at syklingen blir mer anstrengende.

 

For at du skal ha en hyggelig sykkeltur, bør du sørge for at du har rent sykkelkjede. Her er hvordan du får dette:

1.    Undersøkelse

Sett sykkelen på hodet ved å la den hvile på styret og setet. Nå har du sykkelkjedet rett foran deg og det er lettere å vurdere hvordan tilstanden er på den. Hvis kjedet er full av skitt og sot, bør du kanskje vurdere å ta det av for rengjøring.

Det er nå også mulig å sjekke om det er noen skader på kjedet. Undersøker du sykkelen regelmessig kan du oppdage skader eller om kjedet har strukket seg før det er for sent. Det er veldig kjedelig om det ryker på tur.

2.     Finn frem det du trenger

Noe av dette er vanlige husholdningsprodukter, men du må kanskje ut å kjøpe noe også. Du finner det du trenger i din lokale jernvarebutikk eller kanskje du også har en sykkelbutikk i nærheten. Dette er det du trenger:

  • En ren klut eller fille.
  • En børste.
  • Et smøremiddel av god kvalitet til sykkelkjedet.
  • En avfetting av god kvalitet (WD-40 Degreaser)
  • En tom beholder til avfetting.
  • Og kanskje et par hansker

3.     Rent sykkelkjede

For å få et rent sykkelkjedet legger du sykkelkjedet i en beholder med avfetting. Sørg for at kjedet er helt dekket. Når det har ligget en stund kan du bruke en børste til å skrubbe over så du fjerner all skitt.

Skyll sykkelkjedet grundig i varmt vann.

Nå har du et rent sykkelkjedet og det som gjenstår er å smøre det. Smør det godt inn med et smøremiddel av god kvalitet.

Da kan du sette på sykkelkjedet igjen, og glede deg til neste tur.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.