Dørhåndtak er vel en av de stedene du finner flest bakterier.  Er det en syk person i huset, kan den personen smitte resten av familien kun gjennom dørhåndtaket. Derfor er det viktig at disse rengjøres regelmessig, og ingen liker skitne dørhåndtak.

Det finnes utallige varianter av dørhåndtak, og du har kanskje selv forskjellige typer i hjemmet. Her er en redegjørelse på hvordan du rengjør de forskjellig typene. Hvordan få rene dørhåndtak:

Dørhåndtak av rustfritt stål

Får å få rene dørhåndtak av rustfritt stål må du være veldig forsiktig. Du må ikke bruke noe form for blekemidler. Heller ikke klorholdige rengjøringsmidler er bra å bruke på rustfritt stål. For å ikke ødelegge utseende til dørhåndtaket må du også holde deg lang unna stålull.

Den beste måten å rengjøre dørhåndtak av rustfritt stål er å bruke en myk klut og såpevann. Vask godt og skyll av med rent vann.

Det er ikke sikkert dette fjerner alle flekker og bakterier. For et mer effektivt resultat kan du blande like deler olivenolje og eddik som du vasker dørhåndtaket med.

 

Sølvbelagte dørhåndtak

Har du et eksklusivt hjem, har du kanskje sølvbelagte dørhåndtak. Det er utrolig vakkert, men de blir fort skitne og matte.

Det finnes flere produkter tilgjengelig på markedet som rengjør sølvbelagte dørhåndtak. Men vil du spare penger kan du lage ditt eget rengjøringsmiddel:

Finn en bolle av aluminium og legg dørhåndtaket oppi (du må selvfølgelig skru av håndtaket fra døren først). Fyll opp med en kopp natron og kokende vann. La det virke noen minutter og du vil se at smusset forsvinner fra overflaten og dørhåndtaket skinner igjen. La dørhåndtaket avkjøle seg litt før du tar en myk klut og polerer overflaten.

Dørhåndtak av tinn

 

Dørhåndtak av tinn kan være vanskelig å rengjøre. Mange bruker fuktige kluter, men dette hjelper ikke mye.

Du trenger ikke klut, men et kålblad for å rengjøre dørhåndtak av tinn. Ta en kålblad og gni overflaten på håndtaket, dette vil fjerne smuss. Ta så en myk klut for å polere over.

Den magiske WD-40 flasken

Det finnes ulike rengjøringsteknikker for ulike typer dørhåndtak. Bruk av kålblader er kanskje ikke noe du har tenkt på.

Den aller enkleste metoden for å få rene dørhåndtak, er å bruke WD-40 Multispray. WD-40 kan brukes på alle typer dørhåndtak. Spray litt WD-40 på en myk klut og gni over dørhåndtaket.

WD-40 har gjort det letter for huseiere å få rene dørhåndtak.

Sjekk ut bloggsiden vår for flere tips til hvordan du kan bruke WD-40 til rengjøring i hjemmet.