Uansett hvor forsiktig du er – flekker er uunngåelig. Det er fort gjort å glemme å legge noe under glasset du setter fra deg på trebordet og før du vet ordet av det har du fått en ring på det flotte stuebordet. Og du lurer nå på hvordan du skal få fjernet denne? Her kommer det noen tips til hvordan fjerne flekker fra møbler av tre.

Vi har funnet noen billige alternativer som kan være nyttige når du skal fjerne flekker i hjemmet. Test alltid først på et lite synlig område, disse tipsene passer best til treoverflater som er belagt med noe.

Hvordan fjerne flekker fra møbler av tre med natron

For å fjerne fargestoffer fra overflaten kan du bruke natron. Bland litt natron med sitronsaft eller destillert eddik og bland dette sammen til en pasta lignende substans og smør dette over flekken. Bruk så en svamp til å forsiktig gni over flekken. Når flekken er fjernet vasker du bort restene med rent vann.

Bruk vaskemiddel på flekker som ikke er fete

For vanskelig flekker fra neglelakk og mat, anbefaler vi at du bruker et oppvaskmiddel du allerede har på kjøkkenet. Bland dette med varmt vann og bruke en klut som du fukter fra såpevannet og gnir over flekken. Denne metoden er kun for flekker som ikke inneholder fett.

Bruk salmiakk på fete flekker

Har noen sølt noe med fett på ditt favorittmøbel av tre, er det ingen grunn til bekymring. Det du trenger da er litt salmiakk blandet med kaldt vann. Dypp en klut i blandingen og gni over flekken til den er borte. Dette er hvordan fjerne flekker fra møbler av tre hvor flekken inneholder fett.

Rengjøring etter kjæledyr

Hvis kjæledyret ditt har laget en stygg flekk på møbelet ditt, kan det hende att OCD’en (tvangstankene) slår inn på grunn av bakterier som kan være der. Bakterier forårsaker ikke bare flekker, men kan også gi ubehagelig lukt.

For å fjerne flekker etter kjæledyret anbefaler vi å bruke et desinfeksjonsmiddel, dette skal være enkelt å få kjøpt. Fukt en klut med middelet og tørk vekk flekken med denne.

Fjern flekker med WD-40

Vi har alle en boks med WD-40 stående ett eller annet sted i huset. Denne kan du bruke til å fjerne flekker. Spray på en lofri klut og tørk vekk flekker forårsaket av neglelakk, tusjer, blek, lim og fargestifter. Så enkelt er det.

For flere tips, følg denne linken her.