Hensikten med å ta seg en kopp med noe varmt å drikke er å slappe av etter en lang dag eller for å få varmen i kroppen på en kald kveld. Når du endelig får satt deg ned i sofaen for å slappe av, er det å fjerne flekker fra teppet det siste du forventer. Men dessverre skjer det ulykker, og plutselig skvulper det ut av koppen. Det beste nå er å handle raskt.
For at du skal være forberedt, kommer vi her med noen tips til hvordan fjerne flekker fra teppet. Husk alltid å teste på et lite synlig område av teppet, for å forsikre deg om at underlaget tåler behandlingen.

1. Hvordan fjerne flekker med et flekkfjerningsprodukt

Det første du bør gjøre er å finne frem en klut som du legger over sølet, slik at mesteparten av væsken absorberes opp i denne. Deretter bør du helle litt vann på flekken for å fortynne den og forhindre ytterligere skade.
Har du ett flekkfjerner produkt tilgjengelig, kan du nå bruke dette for å fjerne flekker fra teppet. Følg bruksanvisningen som følger med produktet.

2. Hvordan fjerne flekker med natron

Natron er et produkt som også kan brukes til å fjerne flekker. Finn frem en bolle som du blander vann og natron i. Dypp en klut i blanding og påfør løsningen direkte på flekken. Skyll så med kaldt vann. Gjenta prosedyren hvis flekken ikke forsvinner ved første forsøk.

3. Hvordan fjerne flekker fra teppet med eddik

Lag en flekkfjerningsløsning ved å bland 1 del hvit eddik med 2 deler vann. Hell dette over i en sprayflaske og spray direkte på sølet for å fjerne flekken fra teppet. Bruk så en ren klut til å skrubbe området til flekken er borte.

4. Fjern flekker med salt

Som vi beskrev i begynnelsen skal du først absorbere så mye væske som mulig ved å bruke en klut. Strø så en generøs mengde salt over og litt kullsyreholdig vann. La dette virke i 5 til 10 minutter. Skyll så av med kaldt vann. Gjenta hvis nødvendig.

5. Hvordan fjerne flekker fra teppet med WD-40

Har du ikke dette magiske produktet hjemme, er det lett tilgjengelig i de fleste butikker og dagligvarehandelen. WD-40 fjerner ikke bare flekker fra teppet, den fjerner også flekker fra fliser, lær, klær og mye mer.
Uansett hvilket av disse tipsene du velger å bruke, bør du tenke på at jo raskere du reagerer, dess enklere er det å fjerne flekker fra teppet.