Det er så kjedelig å oppdage at du har fått en flekk på veggen. Spesielt hvis det er dit eget hus det gjelder. I stedet for å gå i gang med å male på nytt, kan du enkelt fjerne disse flekkene. Og det koster deg ikke mye heller. Her får du tips til fjerne flekker fra vegg:

De fleste ingrediensene du trenger finner du allerede på kjøkkenet. Mangler du noe, finner du dette enkelt i nærmeste butikk. Så i utgangspunktet kan du fjerne flekker fra vegg uten så mye styr.

Du trenger også en svamp til å rengjøre veggen, så ikke glem å kjøpe med hvis du ikke allerede har en svamp tilgjengelig.

Eddik og vann

Bland sammen en kopp med hvit eddik i en liten bøtte med vann. Bløt svampen i løsning og vri ut overflødig væske. Påfør dette på flekkene og skrubb. Når flekkene er borte, lar du bare veggen tørke.

Natron

Natron er utvilsomt det mest effektive middelet fra kjøkkenet mot alle slags flekker, også til å fjerne flekker fra vegg. Lag en tyktflytende pasta av natron og vann. Påfør blandingen på flekkene med en svamp, har du mindre flekker du vil fjerner kan du bruke en bomullspinne. Når dette har virket en liten stund kan du tørke av med en fuktig klut eller svamp.

Fjerne flekker fra vegg med kritt

Ja du leste riktig! Kritt fungerer som bare det hvis du skal fjerne fete flekker eller fingeravtrykk fra veggene. Finn frem et kritt med avrundet topp, dette fra at du ikke skal skrape av malingen mens du påfører. Påfør kritt på flekkene med et lett trykk og la det virke i 5 minutter.

Neste trinn er å bruke en fuktig klut eller svamp for å fjerne krittrester fra veggen. Gjenta prosessen hvis du har med vanskelige flekker å gjøre. Husk å bruke hvitt kritt, da farget kritt kan sette igjen flekker.

WD-40 fjerner flekker fra vegg

WD-40 kan også brukes til å fjerne flekker fra vegg i visse tilfeller, spesielt fargestifter. Spray litt WD-40 på en klut og tørk vekk flekken. Husk å alltid teste først på et lite synlig område for å forsikre deg om at overflaten tåler behandlingen.

Bonustips: Støvsug vegger innendørs regelmessig. Det samler seg ofte støv på veggene og det gjør at de kan se skitne ut.