Med det skiftende været som er i Norge, skjer det fort at taket på huset ditt blir isbelagt. Er taket dårlig isolert i tillegg, er det nesten ikke til å unngå at det danner seg is.  Hva gjør du når tak og takrenner er fulle av is? Hvordan fjerne is fra taket ditt?

Her introduserer vi deg for noen av de beste strategiene for å fjerne is.

1.      Eliminere oppbygging av is

For at det skal bli is på taket må det være tilgang til vann, eller snø. Har du mye snø på taket, kan du starte med å fjerne denne før det smelter og blir til is. Du kan klatre opp på taket og bruke spade eller skuffe til å fjerne snøen, bare pass på så du ikke sklir ned sammen med snøen. Det er mye tryggere å bruke taksnømåker som er spesielt utviklet til dette formålet. Med denne står du trygt på bakken når du skal fjerne snøen.

2.      Fjern istappene som henger ned

Det kan være dekorativt med istappene som henger ned fra taket, men dette indikerer bare at du har et dårlig isolert tak. Dessuten kan det være farlig, hvis de ryker og faller i hodet på noen som går under, kan det forårsake stor skade. Bruk en isøks, du kan også bruke en vanlig øks eller et brekkjern til denne jobben. Sørg for å stå på noe stabilt mens du utfører jobben. Pass på så du ikke skader selve taket mens du holder på.

3.      Hvordan fjerne is fra taket med varmt vann

Dette virker kun som en midlertidig løsning, da vannet vil fryse igjen. Men det gir effektivt resultat hvis du har is som er vanskelig å fjerne. Fyll en sprayenhet med varmt vann og spray på der du har is som du ikke får hugget bort. Er det meldt mildvær i kommende fremtid, er dette en god løsning. Hvis fremtiden byr på kuldegrader, vil du trenge en forebyggende løsning for å fjerne si fra taket.

4.      Forebyggende vedlikehold med WD-40

WD-40 kan brukes som et forebyggende tiltak mot å fjerne is fra taket. Spray WD-40 i takrenner og på selve taket. Du kan også spre det utover med en fille.

Test alltid først på et lite synlig område for å se om taket tåler behandlingen. Hvis du bruker WD-40 regelmessig på slike overflater som er utsatt for rust eller is, vil du unngå at is og rust får feste. Hvis normale WD-40-produkter ikke ser ut til å fungere så effektivt som du forestilte deg, kan du også skaffe deg WD-40 Specialist Penetrant. Dette produktet er spesialdesignet for å trenge gjennom is, skitt og rust, slik at de lett kan fjernes fra alle overflater.

En tynn film med WD-40 på tak og takrenner unngår du problemet fjerne is fra taket. Husk å vaske hendene grundig hvis du har kommet i kontakt med produktet.