Noen ganger oppstår det flekker etter leppestift, og pigmentene i de gjør flekkene vanskelig å fjerne. Du kan fjerne leppestift selv og med disse tipsene blir du en gjør det selv (DIY) ekspert på flekker.

Det finnes flere typer leppestift og de gir forskjellige flekker:

  1. Fuktighetsgivende leppestift
  2. Satin leppestift
  3. Matt leppestift
  4. Krem leppestift
  5. Leppestift med glans.

Det kan være vanskelig å fjerne flekker etter leppestift på klær, stoff og andre overflater. Imidlertid er metoden for å fjerne flekkene den samme uansett hvilken leppestift du bruker.

Forskjellen på hvordan du skal gå frem kommer an på flekkstørrelsen og hvor lenge den har sittet der. Sjekk alltid først  vaskeanvisningen på plagget, så du ikke ødelegger stoffet.

Hvordan fjerne leppestift fra plagget

1)    Sug opp overflødig leppestift

Den mest effektive er å fjerne leppestiften med en gang før den har tørket. Bruk papirhåndkle eller en klut som du legger over for å suge opp mest mulig av flekken. Dette gjør de neste stegene lettere.

2)     Skyll flekken med kaldt vann

Har du fått leppestiften på et klesplagg, kan du skylle det under i springen i kaldt vann fra baksiden av stoffet. Gjør dette i flere minutter mens du gnir av flekken. Er det fortsatt rester etter flekken?

3)     Bruk et vaskemiddel

Hvis det ikke holdt å skylle leppestift flekken i kaldt vann, må du tilsette litt vaskemiddel på den nå våte flekken og gni dette inn i stoffet. La det virk.. Det er helt nødvendig å bruke vaskemiddel når flekken fra leppestift er gammel. Etter noen minutter gnir du igjen over flekken og skyller med kaldt vann.

4)     Bruk Eddik

Hvis flekken fortsatt ikke er borte, dynker du flekken i eddik. La dette virke litt før du skyller i kaldt vann.

5) Bruk WD-40 Multispray

WD-40 er mest effektiv på harde overflater. Sjekk alltid med produsenten før du bruker WD-40 på visse materialer. WD-40 kan gi flekker på porøse materialer.

Spray Wd-40 på flekken og la det virke i flere minutter. Gni så flekken med en gammel tannbørste mens flekken fortsatt er fuktig av WD-40. Vask og skyll godt av hvis du har brukt WD-40 på stoff.

For flere husholdningstips, sjekk vår bloggsiden på www.WD40.no/blogg