Gaffa-tape er kjent for sitt kraftige lim – noe som både er bra og dårlig. Bra fordi den fester godt til underlaget og gjør jobben sin, dårlig fordi det er store muligheter for at det sitter igjen limrester når du fjerner tapen. Så spørsmålet er: Hvordan fjerne limrester etter gaffa-tape? Heldigvis finnes det noen triks til hvordan du skal løse dette problemet.  Følg med i denne artikkelen på hvordan du enkelt kan fjerne limrester fra hvilken som helst overflate:

1.     Fjerne limrester med rødsprit

Steg 1: Skrap av limrester med en kniv

Til denne jobben er smørkniver et ideelt verktøy, men et barberblad eller kittkniv kan også komme til nytte. Hold bladet eller kniven flatt mot overflaten med limrester og skrap forsiktig.

Steg 2: Myk klut og rødsprit

Bruk en ren og myk klut som du dynker med litt rødsprit. Rødsprit finner du lett tilgjengelig på bensinstasjon og jernvarebutikker. Gni så kluten over limrestene og du vil se at limet løsner. neglelakkfjerner eller aceton gir også samme resultat, men begge disse kan skade malte overflater.

Steg 3: Rengjør

Til slutt må du rengjøre overflaten for resterende limrester. Dette gjør du ved å blande varmt vann med det vaskemiddelet du har tilgjengelig hjemme. Bruk en fille eller svamp som du dypper i såpevannet og skrubb overflaten ren for rødsprit og limrester. Da skal overflaten være ren og ikke lenger klissete. Dette var første tips til hvordan fjerne limrester etter gaffa-tape.

2.     Hvordan fjerne gjenstridig lim

Steg 1: Bruk varme

For gjenstridig og hardt-sittende limrester kan du bruke en hårføner som du varmer opp limet med. Dette vil myke opp limet så det løsner lettere fra overflaten. La hårfønere varme restene i ca. et minutt. Deretter kan du bruke en kniv til å skrape det vekk.

Steg 2: Hvordan fjerne limrester etter gaffa-tape med WD-40

WD-40 Multispray får du tak i nesten over alt, du har sikkert allerede en boks stående i boden eller garasjen. WD-40 kan du spraye direkte på gjenstridige limrester og la virke en stund. Bruk så en fille til å gni bort limet. Du kan også spraye WD-40 direkte på fillen som du gnir over limrestene.

Vask så overflaten med litt såpevann for å fjerne det som er igjen av lim og WD-40. WD-40 Multispray er perfekt til å fjerne limrester fra lakkoverflater.

Steg 3: Sandblåsing eller vanntrykk

Denne metoden kan kun brukes på betong, murstein og fjellformasjoner, spesielt sandblåsing. Sandblås kun litt av gangen, så du har kontroll på når limrestene er borte. Dette for å unngå å gjøre mer skade enn nødvendig. Vanntrykk kan også ta hardt på noen overflater, så vær forsiktig.

Nå er du en ekspert på Hvordan fjerne limrester etter gaffa-tape. Har du andre tips til dette problemet, hører vi gjerne fra deg.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.