Det er et enkelt faktum i livet – jern og oksygen vil sammen danne det flakete, rødbrune stoffet som kalles rust. Finner du dette stoffet på eiendelene dine, skal du takke for at du ikke bor på Mars; hele denne planeten er dekket med støv som består av jernoksid. Det neste du bør tenke på er å få kontroll over utbruddet av rust. Lær deg hvordan fjerne rust fra metall før problemet blir så stort at du må bytte ut hele eiendelen.

1.      Sliping eller skraping

Hvis du er av den typen som ikke er så glad i kjemikalier, kan du rulle opp ermene og fjerne rusten fysisk. Med en stålbørste kan du fjerne mye rust fra metalloverflaten. Du kan også bruke en slipepute festet til drill eller en annen type maskin for å slipe bort rustflekkene.

2.      Hvordan fjerne rust fra metall ved å løse den opp

En annen effektiv metode for å fjerne rustformasjoner er å løse den opp i syre. Jo sterkere syren er desto større er sjansen for at rusten forsvinner i et syrebad.

Du kan velge hvit eddik, som inneholder den effektive eddiksyren. Sitron eller limesaft er også gode alternativer, for begge inneholder sitronsyre. Det er også noen kreative sjeler der ute som har bruk Coca Coca til å fjerne rust, fordi den inneholder fosforsyre.

Du finner også syre på kjøkkenet. Noen bruker potet til å rengjøre knivene sine på kjøkkenet. Poteter? Poteter består av oksalsyre, og gir en god strategi mot kjøkkenutstyr som har fått små rustflekker. Du kan også tilsette litt salt på potetene før du gnir de over området med rust, det fungerer som en katalysator for den kjemiske prosessen.

3.      Hvordan fjerne rust med WD-40 Multispray

Dette multiproduktet har vært som et godt middel mot hvordan fjerne rust fra metall og i tillegg være et forebyggende tiltak mot rust. Det du gjør er å spraye WD-40 på den rustne overflaten og deretter skrubbe med en stålbørste.

Sjekk alltid før på et lite synlig område om overflaten tåler behandling med WD-40. Bruker du WD-40 regelmessig på overflater som er utsatt for rust, vil du forebygge godt.

Hvis den originale WD-40 ikke ser ut til å fungere så effektivt som du forestilte deg, kan du prøve med WD-40 Specialist Penetrant. Dette produktet er spesialdesignet for å trenge gjennom skitt og rust, slik at dette lettere kan fjernes fra alle overflater.

Husk å vaske hendene grundig hvis du har kommet i kontakt med produktet. Nå vet du hvordan fjerne rust fra metall, og du kan friske opp alle dine gjenstander.

Del gjerne tips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg innholdet med #WD40Norway.