De fleste av de rustne metallproduktene i hjemmet kan ikke kastes eller erstattes enkelt. Dette er kanskje grunnet til at du googlet «hvordan fjerne rust» og kom til denne bloggen. Vi kan med glede fortelle deg at det finnes flere måter å fjerne rust på.

Det du trenger er noen ingredienser du finner i hjemmet, som for eksempel aluminiumsfolie og hvit eddik. Du kan også bruke et hvilket som helst annen sur væske i stedet for hvit eddik. Alternativ kan du også bruke WD-40 Multispray for å fjerne rust, det er mange som har en boks WD-40 Multispray stående i boden eller garasjen. Før vi fortsetter med hvordan du fjerner rust, bør vi advare om at prosessen er en ganske kjedelig jobb og krever tid og tålmodighet.

Hvordan fjerne rust med ingredienser du har i hjemmet

1.      Hvit Eddik.

Hvit eddik er en ganske effektiv metode for å fjerne rust fra metaller. Dette fordi eddik reagerer med og løser opp rust. Du trenger kun å legge den rustne gjenstanden noen timer i et glass eller bolle med hvit eddik. Når gjenstanden har ligget lenge nok, tar du den ut og børster den ren for rust.

Er gjenstanden for stor til å ha i et glass eller bolle, kan du helle hvit eddik utover overflaten og la det virke i noen timer. Hvis denne metoden ikke er mulig, kan du dynke en klut eller fille med hvit eddik og legge over det rustne området. Her er noen tips til hva du ikke skal bruke eddik til.

2.      Aluminiums folie

En annen flott løsning på hvordan fjerne rust er å bruke et stykke aluminiumsfolie som er dyppet i hvit eddik. La gjenstanden først ligge i hvit eddik noen timer, deretter bruker du aluminiumsfolien som er dyppet i den samme eddiken til å skrubbe den rustene overflaten. Du skal se at rusten forsvinner fort fra overflaten.

Hvordan fjerne rust med WD-40 Multispray

Dette flerbruksproduktet har vært kjent for å være et godt motmiddel mot rust og som et forbyggende tiltak. Legg gjenstanden i WD-40 og la det virke en stund. Deretter skrubber du bort rusten med en stålbørste.  Test alltid først på et lite synlig område for å sjekke om overflaten tåler produktet.

Det beste tipset mot å fjerne rust er å forebygge. Hvis du bruker WD-40 regelmessig på overflater som er utsatt for rust, vil du holde problemet borte.

Har gjenstand små hull eller trange åpninger kan det være en fordel å bruke WD-40 Specialist Penetrant Spray. Denne trenger gjennom skitt, rust og kommer til i vanskelig, trange områder.

Nå vet du svaret på hvordan fjerne rust. Hvilket alternativ vil du gå for?