Å bruke en type oppløsningsmiddel har vært svaret på det ofte stilte spørsmålet; Hvordan fjerne sement fra metall. Mørtel eller sement som sitter fast på kjøretøy, utstyr, murverktøy og andre metalloverflater, kan du ganske enkelt løse opp med et oppløsningsmiddel. Dette fordi disse produktene består av skumdannende rensemidler og eplesyre – som også kan fjerne alle slags uønskede forekomster av betong fra flater av tre, malte overflater, metall og glass.

 

Foto: grooveridez – Adobestock

 

Hvorfor trenger du et oppløsningsmiddel for å fjerne sement?

En ting er å fjerne overflødig sement eller mørtel mens du jobber med det. Rengjøring av redskaper og verktøy som brukes til dette murarbeidet er en helt annen ting. Et oppløsningsmiddel er ment til å løse det siste problemet.

Du har sikkert sølt litt sement på trillebåren? Eller kanskje sprutet det litt mørtel på kjellervinduet når du holdt på å mure ved huset? Og du spurte deg selv: Hvordan fjerne sement fra metall? Svaret på det er å få tak i et oppløsningsmiddel og en boks med WD-40 Multispray.

Hvordan virker det på mørtel, sement og betong?

Når oppløsningsmiddel sprayet på metalloverflaten med sement, vil det begynne å skumme. De kjemiske komponentene i disse produktene reagerer med sementen og bryter opp bindingene som holder den sammen.

Etter påføring bør du gi produktet litt tid til å virke, mellom 15 til 30 minutter. Følg anvisningen på produktet for rett fremgangsmåte. Når det har virket den anbefalte tiden, tørker du av metalloverflaten og skyller godt.

Sement kladder, derimot, vil mulig kreve gjentatte forsøk før det løsner helt. Bare gjenta prosessen til alt er løsnet.

Dette er svaret på Hvordan fjerne sement fra metall

Hvor skal du ikke bruke det?

Som vi har nevnt, er disse oppløsningsmidlene ment for å forstyrre bindingsegenskapene i betongen. Derfor vil du naturligvis ikke oppløse områder som er ment å være støttende og sterke.

An denne grunn anbefaler vi at du ikke bruker disse produktene på mørtel- eller betongfuger som er mellom blokker og murstein. Andre overflaten du også må være forsiktig med er zink, laminert granitt og marmor.

Rengjøringsløsninger og WD-40

Hvis sementen har fått herdet før du fjerner den, er det store muligheter for at den har misfarget metalloverflaten. Å fjerne dette er en jobb for kjemiske produkter som WD-40. Disse kjemikaliene er trygge å bruke på metallgjenstander fordi de består av svakere syre.

Hvis du bruker sterkere kjemikalier, anbefaler vi på det sterkeste at du bruker briller og verneklær. Du vil også trenge et åndedrettsvern fordi de kan avgi skadelige gasser.

Nå som du vet svart på Hvordan fjerne sement fra metall, kan du bare fortsette med dine prosjekter hjemme, uten at det blir bare rot og søl etter deg!

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.