Skrubbemerker er de svarte stripene på gulvet som stammer fra gummi.  Disse kan kommer fra sko, hæler, møbler, stiger, leker mm. Alle gulv i huset er utsatt for å få skrubbemerker. Det ser ikke pent ut og du tror kanskje det kan være vanskelig å fjerne, men det er det ikke. Her kommer noen tips på hvordan du kan fjerne  skrubbemerker, uten mye innsats.

Prøv gummi mot gummi

Gummi er av ulike slag og den ene kan brukes mot den andre når det gjelder å håndtere skrubbemerker.  Her er tips på hvordan du kan bruke gummi av forskjellig kvalitet til å fjerne skrubbemerker fra keramiske fliser.

Fjerne skrubbemerker med Viskelær

Du kan prøve viskelær for mindre skrubbemerker. Med en fast hånd gnir du viskelæret over merket til det forsvinner. Husk å fjerne gummirestene fra viskelæret, hvis du ikke gjør det kan disse lage nye merker på gulvet. Test alltid først på et lite synlig område.

Tennissko

Gummisålene på tennissko er også en utmerket å bruke, spesielt til større skrubbemerker. Gni det berørte område ved hjelp av skoens hæl ved å sette hånden eller foten i skoen. Sørg for å gni i sirkelformet bevegelse.

Tennisball

Ta en tennisball og skjær en «X» i toppen. «X» skal være omtrent ¼ av ballen. Pass på så du ikke skader deg selv. Tre så et kosteskaft ned i tennisballen og bruk denne til å fjerne skrubbemerker på gulvet.

 

Andre tips til å fjerne skrubbemerker

Hvis gummi mot gummi ikke virker, kan du prøve et av disse tipsene.

Natron

Lag en pasta ved å blande 2 ss natron med varmt vann. Pass på så du ikke bruker for mye vann. Ta en myk klut og gni pastaen over skrubbemerkene. Når merkene er borte, tar du en fuktig klut og vasker over området. La tørke.

Fjerne skrubbemerker med Tannpasta

Ta litt tannkrem på en ren klut og gni over merkene med små, sirkulære bevegelser. Vask så over med en fuktig klut og la det tørke.

WD-40

En av de enkleste metodene for å fjerne skrubbemerker er å bruke WD-40. Spray litt WD-40 på et papirhåndkle eller en myk klut. Bruk så denne til å fjerne merkene med små, sirkulære bevegelser. Tørk over med en fuktig klut og la tørke. WD-40 fjerner effektivt merkene uten å påvirke overflaten på gulvet.

 

Forhåndsregler

Her er noen viktige ting å tenke på når du bruker de overnevnte tipsene for å fjerne skrubbemerker fra gulv med keramiske fliser.

  • Test alltid først på et lite synlig område. Dette for å sikre at metoden ikke misfarger gulvet.
  • Sjekk også med produsenten av flisene om dette er noe du kan bruke eller om de har andre løsninger for å fjerne skrubbemerker.

 

Del gjerne andre tips på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway . Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway