Makeup er vakkert. Foundation, mascara og leppestift gjør at vi kan friske opp ett ellers trett utseende, og noen av oss er helt avhengig av å pynte oss litt før vi går ut døra. Men makeup er kanskje ikke så fint når du har klart å kline det utover tekstiler, ikke er det lett å fjerne heller. Ikke fortvil, her kommer vi med tips på hvordan fjerne sminke:

Førstehjelp til å fjerne sminke

Følg disse tre stegene og start i utkanten av flekken. Få tak i absorberende papir eller en tørr hvit klut.

Steg 1 – Fjern sminken mens den er fersk

Bruk papir eller en tørr klut som ikke avgir farge til å tørke opp flekken. Start i utkanten av flekken og prøv å få med deg så mye som mulig. Det er viktig at du ikke gnir flekken ytterligere utover. Prøv heller å løfte det av tekstilet.

Steg 2 – Tørk ut flekken

Det neste steget i å fjerne sminke er å dynke området i lunkent vann. Bruk en fuktet klut som du dypper over flekken. Strø over litt potetmel og la det tørke det neste døgnet. Neste dag kan du bruke en støvsuger over flekken.

Steg 3 – Flekkfjernemiddel

Hvis vann og potetmel ikke fungerer, anbefaler vi at du investere i et flekkfjerningsmiddel. Unngå å bruke produkter som inneholder blekemidler eller klor, da dette kan misfarge tekstilen.

Test alltid først på et lite, mindre synlig område for å være sikker på at ikke middelet bleker, misfarger eller ødelegger tekstilet du skal bruke det på.

Hvis førstehjelp ikke virker

Hvis stegen ovenfor ikke hjelper på å fjerne sminke, kan du prøve med teknisk sprit. Dypp flekken i denne løsningen og det skal hjelpe til med å fjerne flekken. Teknisk sprit løser opp fett og sminke består gjerne av fett eller olje.

WD-40 løsning

WD-40 kan også brukes til å fjerne sminke fra tekstiler. Spray litt WD-40 på en lofri klut og bruk denne til å tørke av flekken. Husk å teste første på et mindre synlig område, for å være sikker på at overflaten tåler bruk av WD-40.

For flere tips til bruksområder på WD-40, se våre andre blogger.