Te er uten tvil den mest konsumerte drikken i verden, og milliarder av mennesker drikker den som en del av sin daglige rutine. Imidlertid kan den høyt elskede koffeinholdige drikken også etterlate vanskelige flekekr på kjøkken utstyr, møbler og klær. Så hvordan fjerne teflekker?

Te inneholder et spesielt kjemikalie kjent som tanniner, noe som gjør det vanskelig å fjerne teflekker fra tekstil, porselen og stoff. Du trenger et sterkt vaskemiddel, et surt middel eller et slipende stoff for å fjerne teflekker grundig.

Her får du et par ulike tekniker på hvordan fjerne teflekker på overflater.

Hvordan fjerne teflekker fra kjøkkenutstyr

Teflekker på kjøkkenutstyr er kanskje det enkleste å fjerne. Først må du kutte en stor sitron I to og drysse salt på kuttflaten. Sitronsaft er naturlig sur og salt gir en slipende effect som effektivt kan fjerne flekker etter te.

Har teflekken fått være en stun og tørket godt kan jobben være litt vanskeligere. Da trenger du en blanding av natron og vann for å fjerne teflekken. Nå du har blandet ingrediensene sammen til en pastalignende konsistens. Påføre dette på flekken og gni til flekken forsvinner. Skyll godt med vann i etterkant.

Fjerne flekker fra stoff

Selv om stoffet sier at den må renses eller tørrvaskes, er det aldri en god idé å tørrvaske en te- eller kaffeflekk. Tørrvask er et stoff som vil gjøre flekken permanent og ekstremt vanskelig å fjerne.

Du bør handle så snart som mulig når sølet oppstår. Forsøk først å absorbere overflødig væske ved hjelp av en ren, tørr klut. Deretter kan du legge stoffet i kaldt vann i minst 30 minutter. Hvis flekken er stor, kan du la det ligge i kaldt vann over natten.

Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve med en løsning av kaldt vann, oppvaskmiddel og hvit eddik. Bland sammen:

  • 1 liter vann,
  • halv teskje oppvaskmiddel og
  • en spiseskje hvit eddik.

Bløtlegg det berørste område med denne løsningen i ca. 15 minutter. Deretter tar du å skyller stoffet i kaldt rennende vann. Hvis flekken fortsatt vedvarer, bruk en svamp med alkohol som du fjerner flekken med.

Husk at teflekker kan være ekstremt vanskelige, og du må kanskje gjenta disse trinnene for å fjerne flekken helt. Test alltid først på et lite synlig område for å sjekke om stoffet tåler behandlingen.

Fjerne teflekker med WD-40

WD-40 kan brukes til å fjerne flekker etter te. Det kan også brukes til å fjerne flekker fra klær, lær mm. Spray litt WD-40 på flekken. La det virke en stund og tørk av med en ren klut. WD-40 kan gi flekker på noen materialer, test først på et lite synlig område.

Her har du noen flere tips til å fjerne flekker.

Har du ikke WD-40 tilgjengelig kan du kjøpe det her >> Utsalgsteder

Del gjerne andre rengjøringstips på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.