Vi har vel alle en eller annen gang satt oss ned på en benk for så å oppdage at vi har satt oss på en tyggegummi. Det er så kjedelig når dette skjer. Men ikke fortvil, vi har svaret på hvordan fjerne tyggegummi fra klær. Her kommer noen enkle og raske metoder for å løse problemet:

 

1.      Frysemetoden.

Hvem ville vist at en av metodene på hvordan fjerne tyggegummi fra klær er å fryse ned klærne? Det du gjør er å brette klesplagget så tyggegummien kommer opp og ut fra stoffet. Sørg for at du ikke kliner tyggegummien mer utover eller griser til andre deler av klesplagget.

Legg så klærne i en plastikkpose. Pass på så ikke tyggegummien fester seg til posen, sørg for å ha litt luft over så tyggegummien ligger fritt. Lukk posen og legg den i fryseren. Dette gjør at klebrigheten på tyggegummien forsvinner.

Når den har ligget noen timer i fryseren kan du ta posen med klærne ut. Du kan nå enkelt fjerne tyggegummi med en smørkniv eller til og med neglene. På grunn av at tyggegummien har blitt helt stiv, kommer den nå veldig lett av.

2.      Varmemetoden

Til denne metoden trenger du et stykke papp som du plaserer på strykebrettet. Legg nå klesplagget med tyggegummien ned mot papp-platen. La det kun være et lag med stoff mellom tyggegummi og strykejern.

Stryk nå over stoffet der tyggegummien er med medium styrke på strykejernet. Fortsett å stryke til tyggegummien løsner fra stoffet og fester seg i papp-platen i stedet. Dette er nok en enkel metode som fjerner tyggegummi.

3.      Hvordan fjerne tyggegummi fra klær med WD-40

Hvis alt annet mislykkes, kan du ikke feile med denne metoden! Du har helt sikkert en boks med WD-40 stående i boden eller i garasjen. Spray litt WD-40 på en svamp eller klut og gni dette over tyggegummien.

La det virke noen minutter. Bruk så en slikkepott eller lignende for å fjerne tyggegummi. Du vil se at tyggegummien enkelt vil rulle av stoffet.

Når tyggegummien er fjernet dynker du det berørte område på stoffet med litt tøymykner før du vasker det med vann og såpe. Skyll godt og heng til tørk.

Dette var noen enkle og raske metoder på hvordan fjerne tyggegummi fra klær. Har du noen andre gode tips å dele med oss?