Tepper og tyggegummi har en tendens feste seg godt sammen. Har du barn hjemme, må du fjerne tyggegummi fra teppet nå og da. Det finnes ikke noe mer irriterende enn å finne tyggegummi på et nylig rengjort teppe, fordi du vet hvor vanskelig og tidkrevende det er. Her er noen enkle metoder på hvordan du fjerner tyggegummi fra tepper.

Metode Nr. 1 – Bruk is

Som med andre flekker er det bedre og lettere å fjerne tyggegummien fra teppet så fort som mulig. Lar du den være i flere dager før du fjerner den blir det vanskeligere.

 1. Ta en plastpose og fyll den med en håndfull isbiter.
 2. Plasser posen med isbiter direkte på tyggegummien og hold den der til tyggegummien blir hard. Da er den lettere å få bort.
 3. Bruk et skrapeverktøy og skrap tyggegummien bort fra teppet.
 4. Når tyggegummien er fjernet, er det gjerne igjen en flekk etter den. Ta en svamp og dypp denne i et rengjøringsmiddel. Legg svampen på flekken og gni forsiktig.
 5. Ta en ren klut for å absorbere opp væsken. La tørke. Teppet vil nå være helt rent.

Metode Nr 2 – Bruk WD-40

Kommer det gjester om en time og plutselig ser du tyggegummi som er festet til teppet? Da har du ikke tid til en langsom metode for å fjerne den. Ingen grunn til panikk, med WD-40 fjerner du tyggegummien enkelt fra teppet.

 1. Spray en generøs mengde med WD-40 på tyggegummien.
 2. La det virke noen minutter.
 3. Ta en negl børste og skrubb over i en retning. Gnir du frem og tilbake kan du ødelegge teppet.
 4. Påfør mer WD-40 ettersom du skrubber.

Etter maksimalt 10 minutter er teppet fri for tyggegummi og det ser rent ut. Dette er den raskeste måten å fjerne tyggegummi på.

Metode Nr 3 – Bruk hårtørker.

Her er en tredje metode å fjerne tyggegummi fra teppet. Alt du behøver er en hårtørker, noe som er tilgjengelig i de fleste hjem. Nøkkelen er å ikke vente for lenge før du begynner å fjerne tyggegummien.

 1. Sett hårtørkeren direkte på tyggegummien så den dekker hele.
 2. Følg med, ettersom overdreven oppvarming kan smelte fibrene i teppet.
 3. Når tyggegummien begynner å smelte tar du en plastpose og fjerner den. Ettersom tyggegummien har begynt å smelte fester den seg til plastposen og er lett å få bort.
 4. Fortsett til alt er borte.

Dette var noen enkle tips på hvordan du fjerner tyggegummi fra teppet. Vi ville valg metode 2 – Bruk WD-40, da det er den enkleste og raskeste metoden.
Ha alltid en boks med WD-40 i hjemmet, da den er praktisk i veldig mange situasjoner.