Æsj! Har du fått tyggis på klærne?

Du har kanskje allerede prøvd å plukke den av for hånd, men tyggisen er ikke lett å fjerne. Heldigvis finnes det mange teknikker og tips der ute som kan hjelpe til å fjerne tyggis fra klær. Tipsene spenner seg fra koke, fryse, WD-40, hårspray, alkohol og varme.

Vi anbefaler å bruke enten frysemetoden eller WD-40. Her får du bruksanvisning på begge deler:

Fjern tyggis fra klær med frysemetoden:

Dette er en ganske så enkel metode og vi loser deg gjennom 5 seg:

Frysemetode steg 1

Brett først stoffet eller plagget på en slik måte at området med tyggisen vender utover og med forsiden opp. Dette betyr at du skal kunne se det berørte området når du er ferdig.

Frysemetode steg 2

Nå, legg dette stoffet eller plagget i en plastpose som kan forsegles. Når du gjør det, bør du sørge for at tyggisen ikke fester seg til plastposen.

Frysemetode steg 3

Deretter må du forsegle plastposen og så plassere posen i fryseren for å fryse tyggisen. Avhengig av type plagg eller tyggis størrelse, kan frysetiden variere. Normalt kan dette ta omtrent 2-3 timer..

Frysemetode steg 4

Etter at den foreskrevne tiden har gått, tar du ut plastposen fra fryseren og tar ut stoffet fra posen.

Frysemetode steg 5

Nå trenger du bare å finne en sløv kniv og begynne å skrape av tyggis fra klærne før den begynner å tine igjen. Hvis du har fulgt alle disse trinnene, vil du legge merke til at du kan fjerne tyggisen ganske enkelt med denne metoden..

Fjern tyggis fra klær med WD-40

Hvis frysemetoden mislykkes, kan du være sikker på at WD-40 metoden ikke svikter deg! Så hva venter du på, finn frem litt WD-40 og følg disse fire trinnene:

WD-40 Steg 1

Skaff deg en svamp eller en fille og spray på litt WD-40..

WD-40 Steg 2

Nå, gni det berørte området med den behandlede fille eller svamp – og ikke bekymre deg, dette produktet vil ikke flekker klærne dine. Når dette er gjort, vent et par minutter på at WD-40 angriper tyggisen.

WD-40 Steg 3

Finn frem en tresleiv eller slikkepott som du forsiktig bruker på det berørte området for å fjerne tyggis fra klærne. Du vil oppdage at tyggisen ruller av mye lettere i motsetning til dine første desperate forsøk.

WD-40 Steg 4

Når tyggisen er borte dynker du området med tøymykner – helst duftende – og vaske plagget med vann og såpe. Når plagget er skyllet og tørket vil du se at alle merker etter tyggisen er forsvunne!

Med begge disse teknikkene – frysemetoden og WD-40-metoden, fjerner du alle spor etter uhellet. Du kan nå gå videre i livet som at ingen ting har skjedd!!