Vannmerker på speil er en ulempe de fleste av oss har møtt flere ganger. Hvis de ikke blir fjernet riktig, etterlater de synlige flekker på speilet. Og det vil vi unngå. Her kommer noen tips til hvordan du kan rengjøre dine speil og hvordan du fjerner vannmerker.

 

Fjerne vannmerker fra speilet

Kjøkken- og badevinduer, samt speil er de vanligste stedene hvor flekker oppstår. Disse er som regel i umiddelbar nærhet av en vask. Det finnes flere metoder å fjerne disse på, men har du hardt vann, vil ikke alle metodene fungere for deg.

Steg 1: Lag en blanding med 50 % hvit eddik og 50 % vann. Det beste er å bruke vann som inneholder lite mineraler.

Steg 2: Bruk et håndkle som du dypper i blandingen. Vask bort alle flekkene med håndkle, sørg for at håndkle er vått mens du vasker.

Steg 3: På vanskelige flekker, presser du håndkle på området noen minutter. Syren i eddiken bidrar til å løs opp mineralene i hardt vann og vannmerkene fjernes enkelt. Du kan også henge håndkle på speilet eller vinduet til merkene forsvinner.

En enklere metode for å fjerne vannmerker er å bruke WD-40 Multispray. Det er en effektiv spray til å rengjøre speil og fjerner vannmerker.

 

Fjerne vannmerker fra store overflater

Det er andre områder hvor vannmerker kan dannes, f.eks. dusjdører. For store områder vil det være tidkrevende å følge prosessen over. Her er tips til å fjerne flekker fra store overflater.

Steg 1: Lag en blanding med 50 % hvit eddik og 50 % vann. Hell blandingen på en sprayflaske.

Steg 2: Spray området med vannmerker og bruk et håndkle til å tørke vekk flekkene.

Steg 3: Skyll grundig med rent vann og fjern overskytende vann med en svamp. Tørk til slutt over med en ren klut.

Steg 4: Hvis det fortsatt sitter igjen noen hardt sittende vannmerker, kan du bruke en gammel tannbørste til å gni flekkene bort.

 

Flere tips

Under følger en rekke testede metoder. Disse rengjøringsmidlene bidrar til å bryte ned mineralinnholdet i vannmerkene slik at de enkelt kan fjernes.

 

WD-40: WD-40 Multispray er fantastisk å bruke til å rengjøre speil og fjerne vannmerker. Enkelt å bruke, spray WD-40 på flaten som skal rengjøres og tørk av med en ren klut. Du sitter igjen med speil og vinduer som er helt rene.

Hvit eddik: Har du hardt sittende vannmerker kan du bruke ren hvit eddik. Spray eddik på overflaten eller fukt en klut som du gnir flekkene bort med. Sørg for å bruke hansker for å beskytte hendene dine mot syren i eddik.

Sitron saft: Sitronsaft blandet med vann er også en effektiv metode for å fjerne vannmerker og rengjøre speil.

Natron: Lag en blanding av vann og natron som du påfører de berørte områdene med. La det virke i ca. 30 minutter før du tørker det av med en fuktig klut og skyller grundig med vann.

Isopropanol: Isopropanol kan også benyttes til å rengjøre speil. Den er effektiv mot flekker og er et godt alternativ for å rengjøre speil og vinduer.

Oppvaskmiddel: En enkel blanding med vann og oppvaskmiddel kan også brukes.

Vår anbefaling når det gjelder å rengjøre speil og fjerne vannmerker er WD-40. Enkelt, raskt og gir gode resultater.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.