Vinter handler ikke bare om varme klær, varm sjokolade og kos. Det bringer også med seg is, til tider i plagsomme mengder. Når vintersesongen inntreffer og trær får et vakkert dekke med hvitt, da vet du hva som også kommer. Frosne låser og dører!

Noe som er veldig frustrerende når den kalde sesongen er i gang, er å våkne til frosne dørlåser. Når du kler deg godt og går ut til bilen for å dra på jobb tidlig om morgenen. Det er mørkt og kaldt, og du gruer deg til å sette deg i bilen. Da finner du ut at dørlåsen er frosset, kan livet bli mer begredelig akkurat nå?

For å unngå dette senarioet med frosne låser, kan du være proaktiv. Her er 4 tips for å beskytte låser mot frysning om vinteren:

Dekk innsiden av låsen med vaselin

Hvilke låser er det mest sannsynlig kommer til å fryse? Finn frem nøkkelen til denne låsen og smør den godt inn med vaselin. Så setter du nøkkelen i låsen. Drei den et par ganger til du er sikker på at tilstrekkelig av smøremiddelet er overført fra nøkkel og til innsiden av låsen.

Fjern nøkkelen og du er beskyttet mot frosne låser.

Gjenta dette minst en gang i uken for å vedlikeholde.

Dekk låsen med grafitt eller WD-40

Beskytt låsen mot frysing ved å dekke den med WD-40. Synes du WD-40 lukter for mye, kan du også bruke grafitt for å smøre og beskytte mot frosne låser. Ved å bruke et smøremiddel i låsen vil du ikke bare beskytte de mot frost, du vil også sørge for at de virker som de skal gjennom hele vintersesongen.

Dekk til nøkkelhullet for å forhindre frosne låser

Hvis du dekker til nøkkelhullet med lerretstape eller dekker hele låsen med en pose, så vil du forhindre at fuktighet trenger inn og forårsaker frosne låser. Dette er kanskje mest aktuelt til låser som ikke blir brukt så mye.

Bruk en oppvarmet nøkkel

Du kan også varme opp nøkkelen før du setter den i låsen. Vi anbefaler å bruke en hårføner, men står du der og det eneste du har er en lighter, så kan også denne brukes. Vær da ekstra forsiktig, så du ikke brenner deg.

Når nøkkelen er varm kan du sette den i låsen, du må kanskje gjenta oppvarmingen hvis låsen er skikkelig igjenfrosset.

Har du glemt å gjøre tiltak mot frosne låser, kan du fikse de ved å varme de opp. Ikke prøv å bryte opp med nøkkelen, da kan du skade låsen eller nøkkelen brekker. Ikke hell varmt vann i låsen, det virker der og da, men problemet blir bare større når det fryser til igjen. Det er en bedre løsning å fylle varmt vann i en pose som du legger over låsen.

Med disse tipsene forhindrer du frosne låser og beskytter låser i løpet av vinteren.