Om bilen er gammel eller helt ny, den er sårbar mot rust. Ikke bare er det stygt når rustflekkene kommer, det kan også bli farlig etter hvert. Rust svekker metallet og det mister sin styrke. Dette igjen kan gjøre at bilen kollapser i vitale deler. Derfor er det viktig å forhindre rust på bil.

Her er noen enkle metoder for å rustbeskytte bilen. Følg disse trinnene og bilen varer lenger.

Steg# 1: Du må vaske bilen

Vask bilen regelmessig. Smuss og skitt bygger seg opp og skader bilens beskyttende overflate. Da er det kort vei for rusten å komme til metallet. Spesielt om vinteren med mye salt, er det viktig å få av dette før det lager sår i lakken.

Første steg i å forhindre rust på bil er å vaske den skikkelig. Husk også å spyle under og i hjulbuer.

Steg# 2: Inspiser lakken

Hvordan ser lakken ut? Er den beskyttet med voks? Lakk beskytter metallet mot rust. Og for å beskytte lakken må den vokses minimum to ganger i året – vår og høst. For ekstra beskyttelse kan du også ha på lakkforsegler over voksen, da er den ekstra beskyttet. En ubeskyttet lakk- eller metallflate er utsatt for fuktighet og korrosjon.

Hvis lakken er veldig slitt, kan det lønne seg å få den omlakkert.

Steg# 3: Vær ekstra påpasselig om vinteren.

Om vinteren må du passe ekstra på. I dette landet saltes veien ofte og mye, for mye mener noen. Da er det veldig viktig å få av dette så fort som mulig. Snøslaps med salt tærer ekstra på bilens eksteriør og understell, som igjen fører til rust.

Steg# 4: Forhindre rust på bil med voks

Som tidligere skrevet må du beskytte bilens lakk med voks. Lakken er beskyttet med klarlakk, og denne må du sørge for holder seg hel og uten sår. Ved å vokse bilen holder klarlakken seg godt vedlikeholdt.

Ideelt sett bør du vokse bilen to ganger i året, med det er ikke noe i veien for å gjøre det flere ganger. Med dagens voksprodukter er ikke dette en så stor jobb som mange tror. Du får voks i både flytende og pastaform, og for å forenkle jobben kan du bruke en polérmaskin. I tillegg finnes det produkter som kan sprayes på etter vask for å vedlikeholde voksen mellom hver gang du vokser.

Steg# 5: Bruk WD-40

WD-40 er en multispray som er designet for å vedlikeholde kjøretøy. WD-40 fjerner fett og smuss fra bilen, løsner rust og beskytter metallet mot rust og korrosjon. Ved å spraye WD-40 i hjulbuene vil ikke salt og smuss feste seg så lett.

Følger du disse tipsene er du godt i gang med å forhindre rust på bil!

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.