Vi har alle vært der – det er veldig vanskelig å fjerne en rusten mutter eller bolt fra bilen. Uansett hva du gjør, så vil den ikke løsne. Du drar så til din lokale jernvarehandel og kjøper den de anbefaler av penetrerende oljer. Noen ganger virker det og noen ganger ikke.

Hva er penetrerende oljer?

Penetrerende olje er navnet på produkter som har lav viskositetsformel og som for det meste er petroleumsbaserte smøremidler. Disse produktene er laget for mekaniske formål, og det er derfor i deres markedsføringsarbeid nesten alltid rettet mot bil.

Generelt brukes penetrerende oljer til å løsne opp deler som har satt seg fast på grunn av korrosjon og rust. Oljene hjelper til med å løsne disse delene så du får tatt de fra hverandre og eventuelt erstattet de med andre.

Penetrerende oljer fikk til og med navnet sitt på grunn av deres evne til å trenge gjennom de smaleste plassene, samtidig som de fortrenger alt annet materiale de finner underveis. I kjølevannet etterlater disse produktene et tynt belegg som dekker heller overflaten og beskytter den.

Andre bruksområder

Disse oljene brukes til å forhindre korrosjon, til smøring og til og med rengjøring. Man kan trygt si at både industrielle- og hjemmemiljøer har hatt stor fordel på grunn av disse produktene.

Bilmotorer som har lang kjørelengde, har som oftest størst utbytte av penetrerende oljer. Dette er fordi når en motor tar tak, kan penetrerende oljer bevege seg gjennom og beskytte alle bevegelige deler av bilen. Oljene sørger også for at alle disse bevegelige delene varer lengre uten å ryke, smelte eller fryse fast.

Hvordan fungerer penetrerende oljer?

Hvis vi skal snakke om den mest åpenbare bruken av penetrerende oljer som WD-40, ville vi si smøring og løsne fastlåste deler. Bilentusiaster er vant til slike produkter. Har du noen hjemme med lignende interesser så finner du helt sikkert en boks med WD-40 i garasjen.

Bevegelige deler setter seg oftest fast på grunn av rust og korrosjon, og disse delene er vanligvis i vanskelig tilgjengelige områder i bilen. Ved hjelp av penetrerende olje kan du komme inn i alle de små spaltene og hullene i bilen. Den lave viskositeten kan smøre mange deler.

Disse oljene er også supereffektive til frosne vannventiler. Spray på og la det virke noen minutter, og du vil oppleve at ventilene lettere lar seg dreie.

Så enkelt kan det være!

 

Har du andre tips til hvordan bruke penetrerende oljer? Del de gjerne på vår Facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway