Gullsmykker er vakkert og du føler deg vakker når du bærer de. Hvis du ønsker at gullsmykkene skal se flotte ut, må du være forsiktig med dette myke og edle metallet og bare polere det en eller to ganger i året. Rengjør du gullsmykker for ofte kan du ødelegge den opprinnelige fargen. Her får du tips til hvordan polere gullsmykker så de beholder den vakre glansen.

Rutinemessig polering av gullsmykker

Ved en rutinemessig rengjøring av gullsmykkene legger du de en bolle med vann, mild oppvasksåpe og natron. La de ligge her i noen minutter.

Finn frem en myk tannbørste i babystørrelse. Ta ut gullsmykkene fra bollen og skrubb overflaten forsiktig. Sørg for å komme til i alle kroker og kriker, da noen gullsmykker har et intrikat design.

Når du har skrubbet ferdig, skyller du godt i varmt rennende vann for å skylle bort alle rester av natron og såpe. Inspiser nå gullsmykket for å sjekke om du er fornøyd med resultatet. Er du fornøyd tørker du de med et mykt håndkle, papirtørkle eller lar de lufttørke. Når de har tørket kan du gå til neste steg i hvordan polere gullsmykker.

Hvordan polere gullsmykker: WD-40 beskyttelse

Test alltid først på et lite synlig område for å sjekke om overflaten tåler produktet. Bruker du WD-40 Multispray regelmessig på overflater som er utsatt for rust eller riper, vil du se at problemet blir borte eller i hvert fall mindre.

Hvis vanlig WD-40 Multispray ikke ser ut til å fungere så effektivt som du forestilte deg, kan du også prøve WD-40 Specialist Penetrant. Dette produktet er spesialdesignet for å trenge gjennom skitt og rust, slik at det lett kan fjernes fra alle overflater.

Bruk gullsmykker sjeldnere

Vi vet det er fristende å vise frem de flotte gullsmykkene, men prøv å bruke de så lite som mulig. Disse dyre og mindre holdbare smykkene er veldig vanskelig å erstatte, og ved å bruke de daglig vil vedlikeholdet slite på dem.

Dette er grunnen til at det er viktig å lære seg hvordan polere gullsmykker og hvordan du kan forlenge levetiden på dem. Ved å bruke de sjeldnere vil ikke behovet for rutinemessig vedlikehold være så stort, og det vil slite mindre på overflaten hvis du oppbevarer de trygt i mellomtiden.

Prøv å kun bruke de dyreste og mest kompliserte smykkene til de virkelig spesielle anledningene.

De var noen tips til hvordan polere gullsmykker på en forsvarlig måte.