Står du ovenfor en motor tilgriset av olje og fett? Da er det på tide å brette opp ermene og gjør noe med det. Med de verktøyene og produktene som er på markedet i dag, er det en enkel oppgave å rengjøre en skitten motor. Ved hjelp av et avfettingsmiddel får du utført jobben.

Klargjør motoren for rengjøringsjobben

Før du setter i gang med selve rengjøringsjobben er det et par ting du må forberede. Følg disse stegene:

Fjern rusk og rask

Det første du må gjøre er å fjerne alt rust som ligger i motorrommet. Alt av gress, kvister, blader, papir annet rask bør fjernes fra motorrommet, da det kan forårsake problemer over tid.

La motoren gå

Hva har dette med rengjøring å gjøre? Det er lettere å fjerne fett og olje som er varmet opp, og dette gjøres enklest ved å la motoren gå i ca fem minutter.

Beskytt sensitive gjenstander

Å rengjøre en skitten motor vil involvere vann. Vann kan forårsake skade på elektriske komponenter, og du kan oppleve at sikringene går. For å forhindre dette kan du fjerne batteriet fra motoren og rengjøre dette separat utenfor. Koble fra begge batteripolene og dekk til alle eksponerte ledninger og komponenter med plast som du taper fast, det samme kan du gjøre med tennplugginntak og deksel til fordeler. Da unngår du at vann trenger inn og gjør skade.

Rengjøre en skitten motor

Når du har fjernet rust og rask, varmet opp motoren og pakket inn alle sensitive komponenter, kan du gå løs på selve rengjøringsjobben.

Bruk en avfetting for å fjerne fett og smuss

Da er tiden kommet for å fjerne alt fett fra motoren. For å rengjøre en skitten motor trenger du en avfetting. Det er mange avfettingssprayer på markedet, men vi anbefaler selvfølgelig WD-40 Specialist Degreaser. Denne hurtigvirkende, løsningsmiddelbaserte avfettingen, er i stand til effektivt å fjerne fett, olje og inngrodd smuss fra motoren uten å etterlate rester. Ved å rengjøre motoren vil du forlenge levetiden og den vil virke som den skal. Vær forsiktig så du ikke søler på lakken, da produktet er meget effektivt og kan ødelegge lakken. Følg alltid produsentens retningslinjer før du bruker produkter på motoren.

WD-40 Specialist Degreaser fungerer ved at den spiser seg inn i skitt og fett. Som en tommelfingerregel lar du produktet virke i 3 – 5 minutter, er motoren veldig skitten kan du la det virke lengre. Når virketiden er over, skrubber du av skitten. Dette gjør du med en børste. Skyll så motoren med vann fra hageslange. Vi anbefaler ikke bruk av høytrykk til denne jobben.

Vask bilen

Når du først har vannslangen fremme, kan du også vaske utsiden av bilen. Dette sikrer at all avfetting fjernes fra alle overflater. Hvis du har vært så uheldig å få avfetting på lakken, vil dette nå vaskes av før det får utgjort noe skade.

Fullføre jobben med å rengjøre en skitten motor

Etter at motoren er ren, anbefales det forsiktig å rengjøre de delene som har vært innpakket i plast. Bruk en lett fuktet klut til å dra over ledninger o.l. En ren motor varer lengre.

Er du usikker på hva som kan vaskes og ikke, ta kontakt med en profesjonell som kan hjelpe deg første gangen.

Det var tips til hvordan rengjøre en skitten motor.