På kun fem steg vil vi guide deg hvordan rengjøre en rusten sag. Disse stegene bør være unnagjort på under en time. Sørg for å ha de riktige produktene og verktøyene før du starter på rengjøringsjobben. Vær alltid forsiktig når du håndterer sag og bruk vernehansker.

Dette trenger du:

  • Vernehansker
  • Skrutrekker
  • Barberblader
  • Sandpapir
  • Linfrøolje
  • Tørkepapir
  • WD-40 Multispray

Hvordan rengjøre en rusten sag

Steg 1 – Løsne det rustne bladet

Ved hjelp av en skrutrekker løsner du skruene som fester håndtaket til sagbladet. Legg håndtak og skruer et sted du ikke mister de, når bladet er renset skal du feste det på plass igjen.

Steg 2 – Fjern rust fra sagbladet

Bruk så barberbladene til å fjerne det du kan av rust på sagbladet. Hold barberbladet skrått mot overflaten og skrap nedover i korte drag. Tørk av både sagbladet og barberbladet med tørkepapir med jevne mellomrom for å fjerne rust som har løsnet.

Fortsett å jobbe i nedadgående retning og bort fra kroppen din. Når du er ferdig med den ene siden, er det bare å snu sagbladet og gjøre akkurat det samme her. Det vil være igjen noen små rustflekker her og der, disse blir borte i neste steg av «hvordan rengjøre en rusten sag»

Steg 3: Sliping av sagblad og håndtak

Å rengjøre en rusten sag kan være enklere enn du tror. I dette steget trenger du finkornet sandpapir og linfrøolje. Disse to bruker du sammen i sirkulære bevegelser på overflaten av sagbladet, husk begge sider. Dette vil fjerne de resterende rustflekkene fra sagbladet, men vær forsiktig så du ikke skraper opp metallet.

Det er dette steget som tar lengst tid. Tørk av med tørkepapir når du er ferdig.

Steg 4: WD-40 Multispray for rustbeskyttelse

Bruk litt tørkepapir eller en ren fille som du påfører litt WD-40. Gni dette på overflaten av sagbladet for å beskytte mot fremtidig rust og avvise fuktighet. La det virke litt før du går til neste steg i prosessen.

Steg 5: Monter sammen sagen

Dette er hvordan rengjøre en rusten sag. Du har nå kommet til siste seg og det er å montere sammen sagen igjen. Finn frem håndtaket og skruene, sørg for at skruene sitter tett så ikke bladet vingler når du tar i håndtaket.

Ved å utføre enkel rengjøring etter hver gang du bruker sagen, vil det ikke bygge seg opp skitt og rust på overflaten. Sørg også for å oppbevare den på et tørt sted mellom hver gang den brukes.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.