Vet du hvordan du skal rengjøre hekksaks? Det anbefales alltid å ta forhåndsregler når det gjelder sikkerhet når du skal håndtere maskiner. Det første du bør gjøre er å forsikre deg at enheten er frakoblet strømforsyning. Bruk også sikkerhetshansker. Ved å følge disse sikkerhetsrutinene sørger du for å unngå ulykker mens du rengjør hekktrimmeren.

 Rengjøring med såpe og vann

Fjerning av smuss og skitt fra hekksaksen er det første du begynner med når du skal rengjøre hekksaks. Bruk litt såpe og vann til å vaske rent bladet. Hvis noe sitter litt hardt kan du bruke en stiv børste til å fjerne dette.

Dette skal være nok til å få fjernet all skitt og smuss. Når hekktrimmeren er ren er det viktig at du fjerner all fuktighet. Tørk av med en klut for å unngå at rust oppstår.

Grundigere rengjøring

Hvis du trenger en grundigere rengjøring, er det aldri feil med parafin og alkohol. Gni begge disse midlene over bladene, og det vil fjerne selv den vanskeligste smuss. Alkohol har også den ekstra fordelen at den er desinfiserende. Dette fjerner eventuelle sykdommer som kan ha kommet på bladene ved bruk.

Vil du gå enda et skritt lengre med å rengjøre hekksaks, kan du også bruke fortynnet blekemiddel. Dette har også en desinfiserende egenskap. Husk alltid å vaske bort disse midlene før du tar hekktrimmeren i bruk igjen.

 Rengjøre hekksaks med spesialrens

Hvis tipsene til rengjøring ovenfor ikke gjør at hekksaksen blir tilstrekkelig ren, kan du vurdere å kjøpe et middel som er spesielt beregnet for rengjøring av hekksaks. Noen av disse produktene er formulert slik at de løsner sevje og bekjemper skadelige forurensninger fra planter.

Spør etter spesialrens hos din lokale jernvarehandel. Men husk å sjekke brukermanualen på hekktrimmeren om dette produktet er anbefalt på din maskin før du tester ut, så du ikke gjør mer skade enn problemløsning.

WD-40 Multispray på hekktrimmeren

Når hekksaksen er helt ren og du har tørket den for eventuelle rester og fuktighet, må du huske å smøre bladene. Til dette trenger du en tørr klut og en boks med WD-40. Spray på kluten og fordel WD-40 jevnt utover bladene. WD-40 beskytter også mot fremtidig rust, og blant annet sevje fester seg ikke så lett til bladene når de er smurt.

Da er det bare å komme seg ut i hagen for å rengjøre hekksaks. Jobben med å trimme vil gå som en lek etter rengjøring.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.