Det anbefales alltid å ta stilling til sikkerhet nå du håndterer maskiner. Dette gjelder også når du skal rengjøre hekktrimmer. All rengjøring skal skje når hekktrimmeren er slått av og koblet fra strømkilden. Da vil du sørge for at sjansen for at det oppstår en ulykke mens du rengjører, reduseres betraktelig.

Slik rengjør du bladene med såpevann

Det kan være noe hardt-sittende smuss på bladene og da trenger de en grundig rens. Begynn med å lage varmt såpevann og bruk en stiv børste for å skrubbe over smuss og skitt.

I de fleste tilfeller vil dette være nok til å rengjøre hekktrimmer og rengjøre bladene. Når bladene er helt rene, tørker du godt av så det ikke er noe fuktighet igjen. Fuktighet er grunnen til at bladene ruster.

Vanskelig hardt-sittende smuss

Er ikke såpevann og børste nok til å fjerne vanskelig smuss, kommer du lengre med parafin eller rødsprit. Bruk en av disse sterke rengjøringsmidlene så skal du se at den gjenstridige skitten også løsner. Rødsprit har også den fordelen at den er et desinfiserende middel. Hvis hekktrimmeren skulle være infisert med soppinfeksjon eller andre skadelige bakterier, vil rødsprit tørke ut dette.

Til desinfisering kan du også bruke et blekemiddel. Er du usikker om du har skadelige bakterier, kan det være smart å desinfisere i samme slengen som du rengjøre hekktrimmer. Husk imidlertid på at sterke kjemikalier også må fjernes fra hekktrimmeren før du bruker den igjen.

 

Rengjøre hekktrimmer med spesialmiddel

Det finnes også rengjøringsmiddel spesielt utviklet for rengjøring av hekktrimmere. Disse er tilgjengelig i jernvareforretninger. Husk alltid å lese bruksanvisning på denne typen produkter, før du bruker det.

Disse produktene er best i situasjoner der normal rengjøring ikke er tilstrekkelig. Noen av disse produktene er formulert slik at den løsner sevje og bekjemper all skadelig forurensning fra planter.

Smøring av bladene på hekktrimmeren med WD-40

Etter at du er ferdig med å rengjøre hekktrimmer og har tørket den grundig, bør du smøre bladene.

Bruk en tørr klut som du sprayer med WD-40 og fordeler jevnt over bladene. Da forhindrer du rust og at smuss fester seg så lett.

Ved å ha en rutine på å rengjøre hekktrimmer vil den ytre bedre og vare lengre.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.