Messing er et foretrukket metall når det gjelder interiør i hjemmet – enten det gjelder som belysning eller som dekor. For at messingen holder seg fin og med høy glans, er det viktig at du kjenner til hvordan du skal rengjøre messing på dine gjenstander.

Har du kjøpt en vintage lampe eller kanskje et messingbrett, les videre så lærer du hvordan du kan ta vare på disse best mulig.

1.          Vurder tilstanden

Før du går i gang med å rengjøre messing, må du sjekke om det er lakkert. Lakk brukes for å forhindre at messingen blir misfarget og stygg. Hvis du ser at det mangler lakk noen steder, må du få fjernet resten av lakken på gjenstanden.  Når dette er gjort kan du fortsette til neste steg.

2. Påfør en polish av høy kvalitet

For å fjerne misfargingen på messing gjenstanden trenger du et produkt som er spesielt utviklet for å rengjøre messing. Følg den angitte instruksjonen på produktet og bruk myke materialer i prosessen. Vi anbefaler å bruke myk bomull, gjerne noen gamle t-skjorter.

Tips til gode produkter:

  • Bistro pussemiddel
  • Glanol pussemiddel
  • Sterling kobber & Messing-beskytter
  • MP52 Kobberrens

3.    Rengjøre messing: Gå for det naturlige

Ønsker du å lage messing rens selv, kan du polerer messingen ved hjelp av natron, sitron eller salt. Prosedyren på disse metodene er ganske lik, men du sparer litt penger selv om det er litt mer jobb.

Sitron og natron

Bland saften av en halv sitron med ca. en teskje natron. Rør sammen til en pastalignende masse og smør det på messingen med en myk klut. Er messingen veldig misfarget, kan du la dette virke i 20 minutter. Skyll så av og la gjenstanden tørke.

Sitron og salt

Del en sitron i to og påfør omtrent en teskje salt på tverrsnittet. Gni så dette sitronstykket på messingen, samtidig som du skviser ut sitronsaft. Skyll godt og tørk gjenstanden.

Begge disse metodene kan gjentas hvis messingen fortsatt er misfarget.

4.    La messingen eldes med stil

I noen tilfeller vil den antikke messing gjenstanden bare bli finere med tiden. En messing gjenstand med vakker patina kan forringes hvis du setter i gang med å rengjøre messing. Er det ikke en antikk gjenstand, vet du nå hvordan du skal rengjøre messing.

 5. Rengjøre messing: WD-40

Et annet alternativ er å bruke WD-40 for å beskytte og polere messing og gull. Du trenger kun å spray på litt WD-40 på overflaten og deretter bruke en myk klut til å polere frem glansen igjen.

Her kan du kjøpe WD-40 produkter

Har du andre rengjøringstips? Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.