Du har kanskje googlet etter «hvordan rengjøre motorsagen». Her har vi laget en bruksanvisning på hvordan du gjør nettopp dette. Hvis du vil at motorsagen skal vare lenge, må du sørge for at den er i god stand. Da må du utføre noen generelle vedlikeholds strategier:

  1. Kontroller kjede og oljenivået før hver bruk.
  2. Hold kjedet skarpt for effektiv bruk og for å forhindre tilbakeslag.
  3. Fjern smuss og skitt fra motorsagen etter hver bruk.

Vær alltid forsiktig når du håndterer skarpe gjenstander og bruk nødvendig verneutstyr. Hvis du ikke føler deg komfortabel, så får du en fagarbeider til å hjelpe deg.

Hvordan file kjedet på motorsagen.

En viktig del i hvordan rengjøre motorsagen er å file kjedet. Bruk en filmal for å få riktig høyde å vinkel på tennene. Det enkleste er å sette sagbladet fast i en skrustikke, men er du ute i skogen så er ikke dette så enkelt.  Fil først alle tennene på den ene siden, så tar du og filer fra den andre siden.

Pass på:

  • At du har riktig høyde på tanna.
  • Riktig rytterhøyde.
  • Alle tennene er like lange.

Hvordan rengjøre motorsagen

Dette er en annen viktig del av vedlikeholdsprosessen. I denne delen vil du finne koblingsdekselet og denne må du fjerne. Her finner du også kjedebremsbåndet som du må rengjøre. Du kan også rengjøre motorsagstangen ved hjelp av et tynt stykke metall eller tre for å fjerne smuss og skitt på innsiden av kjedet.

Deretter finner du dekselet til sylinderen og fjerner denne. Vask luftfilteret og fjern rust og rask rundt dette. Sjekk også svinghjulene om det finnes forurensninger. Her kan de forårsake blokkeringer av luft som avkjøler motoren og dette bør fjernes.

Smør kjedet med WD-40

Siste den av hvordan rengjøre motorsagen består i å olje kjedet. Ved å bruke WD-40 vil det også fjerne eventuelt rust på kjedet, i tillegg til å smøre. Det vil også forhindre fremtidig forurensing.

Følger du disse prosedyrene har du en motorsag som er godt oljet og skap til neste oppdrag. Ved å gjennomføre enkle vedlikeholdsprosesser vil motorsagen vare mye lenger. Du utsetter dyre reparasjoner og innkjøp av ny. Dette er hvordan rengjøre motorsagen.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .