Enten du er glad i elektroverktøy eller håndholdte verktøy, må de rengjøres regelmessig for å forhindre rust. Lær deg hvordan rengjøre verktøy og hvordan du vedlikeholder de, så har du verktøy som varer lenge. I tillegg ser velholdte verktøy mye bedre ut, når de henger på veggen i garasjen.
Før vi går videre, bør du legge til ett produkt i verktøykassen eller på arbeidsbenken; WD-40 Specialist Degreaser, dette er det beste rengjøringsmiddelet på markedet for å rengjøre verktøy.

Hvordan rengjøre verktøy

Rust og smuss har en tendens til å feste seg på dine håndholdte verktøy, og det gjør jobben vanskeligere og mer rotete. Ikke la verktøyene gå for lut og kaldt vann i kjøkkenbenken eller i garasjen. Det skal minimalt med omsorg for å vedlikeholde de. De fleste verktøy utvikler små sprekker eller kantene blir sløve, lar du dette foregå uten vedlikehold vil de til slutt knekke eller være uvirksomme.

Hvordan rengjøre verktøy med WD-40 Specialist Degreaser

Du kan bruke en hjemmelaget løsning for å rengjøre verktøyene, men WD-40 Degreaser gjør jobben mer effektivt. I tillegg forhindrer WD-40 rust, det gjør ikke de andre løsningene.
Finn frem et verktøy å starte med og spray dette med WD-40 Degreaser. La det virke i ca. 5 minutter slik at formelen løser opp fett. Tørk så av med en lofri klut.
Ser du fortsatt smussrester på verktøyet kan du spray på litt WD-40 Degreaser igjen. Vent i nye 5 minutter og skrubb så verktøyet med litt stålull. Skyll av med lunkent vann og tørk av.
Dette er hvordan rengjøre verktøy og nå kan du fortsette med å rengjøre resten verktøyene i verktøykassen.
Merk deg at dette produktet har en så lett formel at det ikke blir liggende igjen rester.

La oss nå angripe rusten

Til denne delen av jobben har du også to alternativer. Du kan enten lage en egen løsning eller bruke WD-40 Multispray. Men den samme regel gjelder her også – WD-40 er mer effektiv og du kan forvente bedre og raskere resultater.
Velger du den andre løsningen, kan du legge verktøyene dine i eddik. Er det mye rust på de bør de ligge over natten.
Dagen etter kan du skrubbe alle verktøyene med stålull eller en gammel tannbørste. Når all rust er fjernet skyller du de grundig og tørker de godt med et papirhåndkle. Sørg for å fjerne all fuktighet, eller så vil det raskt starte å ruste igjen. For å forhindre rust kan du smøre de med litt kokosnøttolje og oppbevare de tørt.
Det er mye enklere å bruke WD-40. WD-40 fjerner rust og beskytter mot rust. Spray på WD-40 og la det virke en stund, bruk så stålull til å fjerne rusten. Skyll av og spray de igjen med et tynt lag med WD-40, det skyver bort all fukt og beskytter mot fremtidig rustdannelse.
Vask hendene godt etter at du har vært i kontakt med produktet.
Nå vet du svaret på hvordan rengjøre verktøy.