Har du tatt deg en tur i garasjen og tenkt «Hvordan reparere en rusten sag»? Her får du svaret: På under en time kan du på egen hånd reparere sagen din, så den igjen kan brukes til sitt formål. Vær alltid forsiktig når du håndterer en sag, bruk beskyttelseshansker så du ikke skader deg på taggene. Her følger stegene til en rustfri sag:

 

Hvordan reparere en rusten sag på 6 steg

Steg 1: Fjern håndtaket på sagen

Før du går til steget med å fjerne rust, bør du fjerne håndtaket på sagen. Løsne alle skruene og fjerne håndtaket fra sagbladet.

Steg 2: Fjern rust med WD-40

I prosessen; Hvordan reparere en rusten sag kommer vi ikke unna WD-40. WD-40 Multispray hjelper til med å fjerne den tunge korrosjonen fra sagen. Fyll ett brett eller annen beholder med WD-40 og legg sagbladet i væsken og la det virke en liten stund.

Steg 3: Sliping

Du er nå halvveis i jobben. Når sagbladet har ligget en stund i WD-40 vil du se at rusten begynner å løsne. Finn frem et fint sandpapir og begynne å slipe sagbladet rent for rust. Sørg for at du har avispapir på benken der du holder på.

Steg 4: Olje og stålull

Du vil legge merke til at noe av rusten kan være vanskeligere å fjerne. For å ta fatt gjenværende rust trenger du litt olje og stålull. Pass på sagens tenner, så du får en fin kant når du sliper.

Steg 5: Behande sagen med WD-40

Til slutt sprayer du hele sagbladet med WD-40. Dette gjør at fremtidig rust holder seg borte, du unngår også andre forurensninger å feste seg til sagbladet. La det tørke.

Steg 6: Fest håndtaket

Når sagbladet er helt rent og tørk kan du fest håndtaket på igjen. Nå er sagen reparert, og den er klar til bruk neste gang du trenger å bruke en sag.

Detter er hvordan reparere en rusten sag på en enkel måte.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.