En boksåpner er noe som ethvert kjøkken må ha. Uansett hvor og hvordan du lever, er det vanskelig å unngå metallbokser som må åpnes. Ta godt vare på boksåpneren din, hvis ikke kan den bli vanskelig å bruke etter hvert. Her er hvordan du unngår at det skjer:

Bruk vokspapir

Det første du kan prøve er et vokspapir. I tillegg til å smøre, rengjør denne også boksåpneren på en veldig god måte.

Er du flink til å vaske boksåpneren regelmessig men lever i den troen at det ikke er behov for vokspapir? Selv om du er flink til å vaske den kan det sette seg mat- og metallrester i kroker og kriker som er vanskelig å fjerne.

Ta et vokspapir som du bretter noen ganger. Så bruker du denne til å gni over boksåpneren ett par ganger. Vokspapiret gjør at smuss løsner, og tillegg smører den bladene. Selv om dette fjerner smuss enkelt, så tar det ikke rust og korrosjon.

Den magiske blandingen

Boksåpnere er kanskje det mest forsømte redskapet vi har på kjøkkenet. Noen tror de er vedlikeholdsfrie. Men bladene blir etter hvert sløve og den begynner å ruste hvis du ikke tar vare på den.

Har korrosjonsprosessen begynt, kan du redde den ved å legge den i hvit eddik over natten. Hvit eddik gjør det enkelt å fjerne rust.

Neste morgen tar du en gammel tannbørste som du skrubber bort rusten med. Husk å skrubbe i kroker og kriker. Når du er ferdig vasker du den godt med oppvasksåpe og vann. Husk også å tørke boksåpneren godt etterpå, så det ikke ligger igjen fuktighet som kan starte korrosjonsprosessen igjen.  Hvit eddik renser godt, men det smører ikke.

Gode, gamle WD-40

 

Det er ikke alle metodene som tilbyr et komplett vedlikehold av boksåpnere.

Vokspapir er supert til grundig rengjøring av boksåpneren, men den fjerner ikke rust. På samme måte som Hvit eddik fjerner rust, men den smører ikke.

Og det er her gode, gamle WD-40 kommer inn i bildet. WD-40 bidrar til at boksåpneren din fremstår som super ren.

WD-40 er et smøremiddel, og du kan være trygg på at du blir fornøyd med smøringen.

Alt du trenger å gjøre er å påføre WD-40 på boksåpneren og la det virke noen minutter. Så tar du en fille som du skrubber overflaten med. For å komme til i alle kroker og kriker kan du bruke en tannbørste. WD-40 fjerner rust, smuss og smører boksåpneren. Vask så boksåpneren grundig før bruk.

Et ekstra tillegg er at WD-40 beskytter mot fremtidig rustdannelse.

WD-40 er rett og slett en velsignelse når det kommer til vedlikehold av boksåpnere. Fra avfetting til å fjerne rust til smøring – WD-40 tar seg av alle bruksområdene.

For mer informasjon, om det er tips eller du vil lese mer om vår produkter, finner du det her.