En knirkende dør er ikke bare en klisjé fra skrekkfilm – de er veldig ekte, og det samme er frykten, takket være disse filmene. Har du knirkende dører som gjør at både du og familien din kjenner på frykten, bør du finne en løsning. Her får du tips til hvordan smøre dørhengsler selv, så du slipper å ringe noen for å hjelpe deg.

Hvordan smøre dørhengsler selv

Løsningen på problemet er så enkelt som å løsne dørhengselet og smøre dette med et smøremiddel. Årsaken til at det knirker kan være at hengselet har begynt å ruste og/eller det er mye oppsamlet smuss. Her får du et steg for steg beskrivelse på hvordan smøre dørhengsler:

Steg 1: Fjern hengselpinne ved hjelp av spiker og hammer.

Plasser en spiker i bunnen på hengslet og tapp forsiktig med en hammer. Da vil hengselpinnen løsne, og du kan trekke den ut med hendene. Hvis den sitter veldig hardt, kan du bruke bakenden på hammeren til å trekke den ut.

Steg 2: Belegg hengselpinne med ditt valg av smøremiddel.

Ved å legge et belegg med smøremiddel på hengselpinnen gjør at svingbare prosessen i døren beveger seg lettere. I tillegg forhindrer det rust, noe som forårsaker den knirkende lyden. Bruk et godt smøremiddel som varer lenge.

Steg 3: Sett hengselpinnen tilbake

Når hengselpinnen er godt smurt, er det bare å sette den tilbake på plassen sin. Sett den tilbake med håndkraft, det er mulig du må banke den lett med en spiker og hammer for å få den helt på plass. Test døren ved å åpne og lukke den, for å sjekke om knirkelyden er borte.

Hvis du det fortsatt knirken, kan det være fordi du ikke har dekket hele hengselpinnen med smøremiddel.

Steg 4: Tørk av overflødig olje

Tørk av overflødig olje med en fille. Olje kan sette flekker på døren og det vil du unngå.

WD-40: Hvordan smøre dørhengsler med WD-40 Smart straw

Ved hjelp av det fastmonterte røret på WD-40 Smart Straw kan du enkelt smøre og beskytte dørhengslene og hengselpinnene mot rust og korrosjon. Spray hengslene med WD-40 og tørk av overflødig med en microfiberduk. Det er så enkelt!

Det er svaret på spørsmålet ditt: Hvordan smøre dørhengsler? Med enkle grep trenger du ikke kjenne på frykten av knirkende dører.

Har du ikke WD-40 hjemme? Sjekk ut denne linken på hvordan du kan anskaffe en boks.