Se for deg at du er sent ute til jobb og du finner ut at du ikke får ut bilen fordi garasjeporten har kilt seg fast. Det er unødvendig å si at slike sitasjoner er ekstremt frustrerende, og det er ikke mye du kan gjøre der å da enn å ta bussen til jobben i stedet. Hadde du tatt skikkelig vare på garasjeporten, vedlikeholdt og smurt den regelmessig, da hadde du kanskje unngått å komme i denne situasjonen. Når og hvordan smøre garasjeporten?

Når garasjeporten begynner å lage lyder (knirkelyder) når du åpner og lukker den, da er det på tide med litt smøring.

Smører du garasjeporten regelmessig kan du forlenge levetiden og redde den fra alvorlige skader. Her får du tips til hvordan smøre garasjeporten

Hvordan smøre garasjeporten

Før du går i gang med smøring, bør du rengjøre skinnene først. Her kan det samle seg mye smuss og støv. Sørg for å fjerne dette før du setter i gang med vedlikeholdet.

Bruk et litiumbasert smøremiddel

Bruk av riktig smøremiddel gjør dørene fleksible. Mange bruker den originale WD-40 Multispray til å smøre garasjeporten, med dette er kanskje ikke det beste middelet til dette formålet.

Ideelt sett bør du bruke et litiumbasert smøremiddel. WD-40 har også en spesialist serie, og i denne serien finnes WD-40 White Lithium Grease. Hvitt litiumsfett er en tykkere løsning som gir langsiktig smøring som ikke drypper eller renner.

Spray hengslene

Når du har anskaffet deg WD-40 White Lithium Grease eller et annet egnet smøremiddel, åpner du garasjeporten og sprayer dette på alle hengslene på porten.

Dette gjør du ved å løfte porten manuelt og spraye hengslene når de møter svingen i sporene. Da er du sikret at du har smurt alle bevegelige deler så disse beveger seg smidigere. Du trenger å bruke ett til to spray pr hengsel for å være sikker på å smøre skikkelig.

Smør trinsene

Trinsene er komponenter festet til hengslene på garasjeporten din, og hører også innunder hvordan smøre garasjeporten guiden. Bruk røret på sprayen for å komme til vanskelige tilgjengelige deler på garasjeporten. Smør de må kulelagrene som er i disse trinsene.

Vi anbefaler ikke å smøre trinser av nylon.

Smør fjærer

Fjærene finner du øverst på garasjeporten og disse må også smøres. Det gjør at de beveger seg mer effektivt. Det kan hende du trenger en trappestige for å nå disse. Husk å sjekke fjærene om de lager mye støy når de beveger seg, da kan det hende du må bytte de ut med nye.

 

Det var våre tips til hvordan smøre garasjeporten. Følger du disse stegene regelmessig, vil du unngå å komme i den situasjonen at du ikke får ut bilen.

Tips oss gjerne

Del gjerne dine gjør-det-selv tips på vår facebook side Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway .Tagg gjerne WD-40 innhold med #WD40Norway