Hagesesongen er i full gang, så vis du ikke kan det bør du lære det hvordan smøre hagesaks. Dette er et redskap du bruker ofte, og da lønner det seg å ta godt vare på den.

Den samme teknikken for å smøre hagesaks, kan også brukes på andre kniver. Vær forsiktig og bruk vernehansker når du jobber med skarpe gjenstander.

Hvordan smøre hagesaks i fem steg

Steg 1: Olje eller vann slipesteinen.

Det første steget i å smøre hagesaks er å starte med slipeprosessen. Noen slipesteiner må vannes først, andre krever litt olje. Les i bruksanvisningen som fulgte med din slipestein for å finne riktig brukermetode.

Steg 2: Demonter hagesaksen (valgfritt)

Dette trinnet er satt til valgfritt, men kan bidra til bedre smøring av hagesaksen. Ikke alle hagesakser er produsert på den måten at de kan demonteres. Hvis den du har er av denne typen, bør du unngå å demontere den.

Steg 3: Såpe og vann

Før du går i gang med sliping, vasker du hagesaksen. Hvis den kan demonteres legger du alle delene i såpevann, hvis ikke må du legge hele hagesaksen i såpevannet. Bruk en nylonsvamp og skrubb bladet og alle delene. Bare dette vil gjøre at hagesaksen ser mye bedre ut. Fjern all skitten som har festet seg til både blad og skaft. Vi er snart fremme ved å smøre hagesaks.

Steg 4: Slip bladet

Teknikkene for å slipe bladet vil variere i henhold til forskjellig eksperter og også i hvilken form slipesteinen eller våtsteinen er. I alle tilfeller vil du imidlertid plassere stein og blad i kontakt med hverandre og du må finne riktig vinkel. Når vinkelen er funne, er det bare å flytte steinen så du sliper kanten på beskjæringsbladet. Hvordan du skal bevege steinen kommer helt an på hvilken type verktøy du har med å gjøre. Er du usikker, ta kontakt med profesjonelle for veiledning.

Steg 5: Smøre hagesaks med WD-40

Når bladene er skarpe har vi kommet til steget hvor vi skal smøre hagesaks. Ved å bruke WD-40 som smøremiddel forhindrer du også rustdannelse på bladene. Spray på og tørk av overflødig olje.

Med denne behandlingen vil du ha hagesaksen i mange år.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .