Har du vakre planter i hagen som trenger støtte? Da irriterer du deg kanskje over at disse plantestøttene ruster etter hvert. Det er ofte lett å glemme at disse også trenger vedlikehold. Uten vedlikehold starter også korrosjon. Her er hvordan du unngår at dette skjer:

Rustfritt stål
Har du plantestøtter av rustfritt stål, trenger du ikke tenke på korrosjon.

Men selv om du har plantestøtter av rustfritt stål, slipper du ikke unna alt vedlikeholdet. Uansett hva platestøttene er laget av må det litt renhold til nå og da. Rustfritt stål er effektivt, men de er veldig dyre.

Det er kanskje ikke en mulig for deg å få tak i plantestøtter av rustfritt stål, men det mange andre alternativer som forhindrer rust.

Maling

Den største årsaken til korrosjon er eksponering av metaller til ugunstige forhold og miljøer. Når du da plasserer en plantestøtte av metall ned i jorden, vil den bli utsatt for et fuktig miljø. Å begrense eller stoppe den direkte kontakten mellom metall og miljø er nøkkelen til å beskytte mot korrosjon.

Det er her bruke av maling hjelper til. Ved å dekke metallet med maling, skaper du en beskyttende barriere mellom metallet og den fuktige jorden. Men det er viktig å sørge for at metallet er helt dekket, så det ikke siver fuktighet under malingen. Maling varer heller ikke evig, så du må påføre ny lag med maling for å være sikker på at overflaten er tett til enhver tid.

Plantestøtter bør være både estetiske og vakre. Skjønnhet er et viktig hensyn å ta når du skal velge en plantestøtte eller når du skal male den.

Beskytt plantestøtter med WD-40

Ønsker du ikke å male plantestøtter kan du bruke WD-40 for å beskytte de mot korrosjon.

Bruk en fille som du sprayer godt med WD-40, denne fillen bruker du til å rengjøre plantestøttene. Det fjerner all smuss og støv. WD-40 er ikke bare en beskyttelse mot korrosjon, den kan også brukes som et avfettingsmiddel.
Når plantestøttene er rene kan du spraye de godt inn med WD-40 og la det tørke. Dette beskytter godt mot korrosjon og rust.

En av de største fordelene med WD-40 er at det ikke er et spesialisert produkt, noe som betyr at du trenger ikke bruke WD-40 «bare» til å beskytte plantestøtter. Neste dag er det kanskje en skrue som har rustet fast, eller smykker som skal renses. Det er utallige bruksområder for WD-40 Multispray

 

Her kan du kjøpe WD-40 produkter

Har du andre hagetips? Del de gjerne på vår facebook Original WD40 Norway eller vår Instagram side WD40Norway. Tagg innlegget med #WD40Norway.