Det er veldig enkelt å utføre reparasjon av terrassedør på egenhånd. Disse enkle reparasjonene gjør at skyvedørene blir så gode som nye – uten ekstra kostnader ved å ansette en entreprenør. Lær hvordan du kan utbedre vanlige problemer med terrassedøren:

Vanlige problemer du kan løse

1.      Rense skyvedørsporet

Det første du må gjøre hvis skyvedøren glir dårlig er å se etter skitt og smuss i skinnene. Husk at alle forurensninger fanges opp her, alt fra hår til gjørme. Alle disse forurensningene fester seg og gjør at dørene glir dårlig. Ved å rengjøre skinnene sørger du for at skyvedørene glir lett.

2.      Fjerne terrassedøren

For å få bedre tilgang når du skal utføre reparasjon av terrassedør må du kanskje fjerne døren. Skyvedører har en tendens til å være mye tyngre enn vanlige terrassedører, og for å fjerne disse må du ha tilgang til valsene. Disse finner du nederst på døren. Her kan du bruke en skrutrekker for å justere hjulene, da vil du ha nok plass til å få skyvedøren ut av skinnene sine.

Når skyvedørene er tatt ut, kan du sjekke om de har skader eller har blitt vridd.

3.      Bytt låsen

Låsemekanismen på terrassedøren er vanligvis en dørvrider som låser skyvedøren på plass. Disse låsene bruker fjærer som er koblet til håndtakene. Selv om det kan virke sånn trenger du ikke mye kompetanse for å utføre reparasjon av disse.

Finner du ut at fjæren har gått i stykker i den interne mekanismen, er alt du trenger å gjøre å bytt den ut med en lignende lås. Disse er lett tilgjengelig i hvilken som jernvarehandel, og det er en enkelt oppgave å bytte disse.

WD-40 hjelper deg ved reparasjon av terrassedør.

Når døren er inspisert, rengjort og eventuelt reparert, er det bare å sette den på plass igjen. Bruk litt WD-40 som du smører ved valsene, dette gjør at døren glir lettere på skinnene. Plasser først de nedre valsene i skinnene, deretter skyver du døren inn og får de øverste valsene i sporet sitt. Til slutt justerer du valsene, så skyvedørene holder seg på skinnene.

Test dørene ved å føre den litt frem og tilbake. Du har nå helt på egen hånd utført reparasjon av terrassedør.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon.