Fra kjøretøy til metallverktøy, maskiner til takrenner på huset, du finner korrosjon overalt. Korrosjon og rust er et resultat av aldrende metaller. Det er noen årsaker til korrosjon som påvirker levetiden og kvaliteten på metallobjektene dine. La oss finne ut hva korrosjon og hvorfor det oppstår.

Hva er korrosjon?

Korrosjon er en naturlig prosess som gjør at metallet oksiderer. Det er en gradvis nedbryting av metallet gjennom kjemiske eller elektrokjemiske reaksjoner som finner sted mellom metall og miljø.

Tre årsaker til korrosjon:

Metall er utsatt for korrosjon og det reduserer levetiden. Her er noen vanlige årsaker til korrosjon:

Værforhold

Hovedårsaken til korrosjon på metaller er værforhold. Metallgjenstander som står utendørs er utsatt for vann, vind og fuktighet, og da starter korrosjonsprosessen. Regn og for mye sol kan også forårsake korrosjon. Dette er grunnen til å beskytte metaller mot disse elementene, enten ved å oppbevare de tørt, eller å beskytte de med et belegg som motstår disse elementene.

Regioner

Hvor fort dine metallgjenstander korroderer er også avhengig av hvor i landet du bor. Bor du langs kysten er du mer utsatt. Saltvann og høy luftfuktighet er en alvorlig trussel mot metallet. På samme måte har meget høye temperaturer eller svært kaldt klima også en lignende effekt når det gjelder korrodering av metall.

Forsømmelse

En av de tre vanlige årsaker til korrosjon er forsømmelse. Tar du ikke vare på bilen, verktøy og maskiner vil de begynne å korrodere. Parker kjøretøyene innendørs og rengjør verktøy etter bruk, da vil de vare lengre.

Ved å unngå disse årsakene til korrosjon, hindrer du tap

For å holde metallgjenstander unna korrosjon er det viktig å forstå hva som forårsaker korrosjon. Med riktig kunnskap kan du effektivt forhindre korrosjon fra kjøretøy til små metallverktøy.

Ved å spraye metallgjenstandene med WD-40 Multispray forhindrer du korrosjon. Sjekk alltid produsentens retningslinjer før du benytter WD-40.

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.