Det er en stor glede når du kan kjøpe den bilen du har lengtet etter i lang tid. Å kjøpe bil er en stor investering, så når «gliset» endelig har kommet på gårdsplassen må du også ta godt vare på den. Vi snakker om å rustbeskytte bilen.

Hvordan oppstår rust?

I utgangspunktet, når bilen står utendørs eller er utsatt for fuktighet, vil metallet begynne å korrodere. Dette vil igjen føre til rust. Hvis rusten forblir ubehandlet, vil metallet svekkes. Skulle du være så uheldig å utsettes for en kollisjon, vil ikke bilen være sterk nok til å beskytte deg. Dette er hovedgrunnen til at du må rustbeskytte bilen.

Hvorfor må du rustbeskytte bilen?

Heldigvis kan rusten fjernes. Og det er lettere å ta det tidlig, enn å vente til det ruster hull. Som nevnt over vil rust svekke bilens metallstruktur og gjøre den svakere i en eventuell kollisjon. I tillegg ser det ikke pent ut med en bil som har rustflekker. Og du har tross alt brukt litt penger på å kjøpe den, så hvorfor ikke da prøve å beholde den så lenge som mulig. Du får i hvert fall mere igjen for en rustfri bil, hvis du må selge den en dag.

Hvordan skal du gå frem for å rustbeskytte bilen?

Nye biler kommer med rustbeskyttelse, men det er viktig å vedlikeholde denne. Kanskje drømmebilen er av eldre årgang, og da er det særdeles viktig å holde den i orden. Her er noen tips til hva du må gjør for å rustbeskytte bilen:

Se etter riper og slitasje

Du bør regelmessig inspisere bilen for å se etter slitasje og rustflekker. Se nøye rundt bilen, rust starter i det små. Er det på tide å gjøre noe med bilen?

Puss eller skrap av rusten

Finner du rust er det bare å få på seg utstyre (maske, hansker og vernebriller) og sette i gang med å skrape av rusten. Er det kun små flekker som skal fjernes, holder det med sandpapir, men det er mulig du må gå tøffere til verks. Dette er helt avhengig av hvor mye rust som må fjernes.

Vil du ikke gjøre denne jobben selv, finnes det helt sikkert et verksted i nærheten som tar på seg jobber med å rustbeskytte bilen.

Rengjør overflaten

Etter en vellykket rustfjerning må du rengjøre overflaten. Her må du bruke noe som fjerner alt fett og støv.

Dekk området som er behandlet med lakk

Når rusten er fjernet, er metallet eksponert for elementene. Det er viktig at du nå beskytter metallet med lakk. Du må også ha nøyaktig samme farge som det var på bilen fra før, hvis ikke vil det se skjoldete ut.

Beskytt lakken

Når lakken har herdet må du beskytte den med voks. Da forlenger du levetiden på både lakken og bilen. Det er viktig å vokse bilen jevnlig. Minimum to ganger i året, vår og høst.

WD-40 som rustbeskyttelse

Du kan bruke WD-40 som rustbeskyttelse. Spray på understell og hjulbuer. Men vær forsiktig så du ikke får WD-40 på dekk og deler av bilen som ikke bør sprayes med smøremiddel. WD-40 beskytter mot fremtidig korrosjon.

Nå vet du mer om hvorfor du må rustbeskytte bilen din.

 

Sjekk ut våre nettsider for mer informasjon, enten det er tips og triks eller du ønsker produktinformasjon .

Bruksområdene som er beskrevet på denne siden er gitt til WD-40 Company fra brukeren selv. Disse har ikke blitt testet av WD-40 Company og utgjør ikke en anbefaling eller forslag fra oss. Sunn fornuft bør utøves ved bruk av WD-40 Company sine produkter. Følg alltid instruksjoner og advarsler som er trykket på emballasjen.